GAV Unitas reikt beweegdiploma’s uit

Bij GAV Unitas in Usquert zijn de afgelopen week weer beweegdiploma’s uitgereikt. Twintig kinderen mochten afgymmen. Vanwege ziekte waren er drie kandidaten afwezig.

Kinderen van gymgroep 1 oefenen iedere week de basiselementen van bewegen zoals balanceren, klimmen, springen, gooien, glijden, zwaaien, mikken, hinkelen en vangen. Nu mochten ze laten zien dat ze de basiselementen goed beheersen.

In de sportzaal van het Usquerder dorpshuis stonden zo’n twintig situaties klaar. De kinderen werden in kleine groepjes verdeeld en onder begeleiding van de vijf selectie-meiden gingen de kinderen alle situaties langs.

Als je mag afgymmen is het feest. De zaal was dan ook gezellig versierd en daarom mocht iedereen komen kijken. De kinderen lieten in een uur zien wat ze allemaal konden. Soms met een beetje hulp, maar het meeste konden ze zelf. Toen iedereen klaar was, werd er gezamenlijk gedanst.

Onder groot applaus mochten de kinderen gaan zitten en kregen ze allemaal een welverdiende, gezonde traktatie. Daarna werd ieder kind opgenoemd en mocht hij of zij het diploma, een embleem en een boekje in ontvangst nemen. Er zijn twee beweegdiploma’s namelijk beweegdiploma 1 en 2. De kinderen die beweegdiploma 2 hebben gehaald kregen er ook nog een leuke rugzak bij cadeau.

Beweegdiploma 1 is gehaald door Ilse Koert, Ivar Muller, Mare Westen, Chanel Scholten, Mylan Koning, Fabian Koning, Yalissa Pouwels en Lukas van der Heide. Beweegdiploma 2 is gehaald door Naomi Bruinsma, Jasmijn de Winter, Lenna Jongkind, Sinne Westen, Romy Bakker, Armin Mainassy, Julian Kamminga, Christian Dijkstra en Dagmar Meertens.

Lesgever Marian Bakker-Jansen kijkt terug op een zeer geslaagde middag. ‘De kinderen beleven veel plezier aan bewegen. We maken er iedere les weer een feestje van’, vertelt ze.

No Replies to "GAV Unitas reikt beweegdiploma's uit"