Atlete Danara Stoppels wederom in Oranje

Nederlandse topatleten onder de 17 jaar hebben zaterdag in Zoetermeer tegen de jeugdploegen van België en Nordrhein-Westfalen (Duitsland) een indoor-atletiekinterland afgewerkt. Elk van de drie landenteams kwam met vier atleten (twee jongens en twee meisjes) uit op de onderdelen 60 meter sprint, 60 meter horden, verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen en kogelstoten.

Danara Stoppels uit Holwierde mocht voor Nederland uitkomen bij het onderdeel kogelstoten. De uitnodiging voor deze wedstrijd kreeg ze twee weken geleden en had ze mede te danken aan haar eerste plaats bij de Nederlandse kampioenschappen voor C-junioren afgelopen januari.

De tiener uit Holwierde stond haar mannetje tussen al deze topatleten en stootte de 3kg-kogel naar een afstand van 12.81 meter. Dat was goed voor een tweede plaats, achter Europees jeugdkampioene Alida van Daalen. Met deze eerste en tweede plaats haalden ze de maximale score binnen voor het Nederlandse team. Mede door die resultaten won Nederland de wedstrijd met ruime voorsprong op België en Duitsland.

Het was voor Stoppels de tweede keer dat ze voor Nederland mocht uitkomen. Afgelopen zomer deed ze mee met het onderdeel discuswerpen. Voor haar was dit de laatste indoor-wedstrijd van dit seizoen. Over een paar weken beginnen de outdoor-wedstrijden.

No Replies to "Atlete Danara Stoppels wederom in Oranje"