Leden Artemis lopen op drie fronten

Leden van Artemis uit Winsum hebben het afgelopen weekeinde deelgenomen aan wedstrijden in Haren, Nijverdal en Drachten. In Drachten waren er podiumplaatsen voor Simone Binnema en Aleida Groothoff.

In Drachten werd zaterdag de Veneboerloop met keuze uit de afstanden 5 en 10 kilometer gehouden. De organiserende vereniging AV Impala had een parcours ten zuiden van Drachten waarvan de start en de finish op de atletiekbaan was gelegen, uitgezet.

Deze uitstekend georganiseerde loop met Harm Noor, een van de beste microfonisten van Nederland, trok onder miezerige weersomstandigheden een kleine tweehonderd deelnemers, waaronder Simone Binnema uit Eenrum en Aleida Groothoff uit Winsum. Beide loopsters kwamen op de 10 kilometer bij de vrouwen 50 uitstekend voor de dag. De Eenrumse finishte met ruime voorsprong op haar clubgenote als eerste in 45.46 min. De Winsumse noteerde als tweede in deze leeftijdscategorie een tijd van 48.06 minuten.

Het prachtige Hondsruglandschap, het Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder vormden zaterdag, onder aanvankelijk miezerige weersomstandigheden, het decor van de door ATC `75 uitstekend georganiseerde 35e editie van de Halve Marathon van Haren. Met 1250 deelnemers op de 21,1, 12,3 en de 5 kilometer was de organisatie zeer tevreden.

De hoofdafstand, de halve marathon, telde maar liefst 927 deelnemers, waaronder zeven Artemissers. Ricardo Damminga (Baflo) was hiervan de snelste met een nette tijd van 1.32.09 uur (Msen: 34e). Plaatsgenoot René Hartlief en de Winsumers Marloes Lenting en Ali Badran liepen hun eerste halve marathon onder de vlag van Artemis. Met tijden van 1.42.33 uur (Msen: 84e), 2.06.07 uur (Vsen: 82e) en 2.06.19 uur (M40: 148e) kan hun debuut als geslaagd worden beschouwd.

Elizabeth Hofman (Winsum) werd 64e bij de vrouwen 40 in 2.12.06 uur. De Winsumer loopmaatjes Grietje Dijkmans en Ineke Wolters finishten als 74e en 75e bij de vrouwen 50 in 2.23.39 uur. De halve marathon bij de mannen werd gewonnen door Jef Poelman uit Hoogeveen in 1.15.42 uur. De winst bij de vrouwen ging met een tijd van 1.26.02 naar Anna Lechowicz uit het Duitse Lathen.

De 12.3 kilometer telde acht deelnemende Artemissers. Gerard Bekkering (Uithuizen) noteerde in zijn eerste loop na ruim drie jaar een tijd van 1.04.50 uur (M: 36e). ‘Even weer voelen hoe het is om mee te doen. En het ging prima’, aldus de Uithuizer.

De Winsumers Anna de Munck (V: 40e), Paulien Kuik (V: 47e), Willy de Vries (V: 65e) en Aafke Helmus (V: 66e) klokten 1.13.12 uur, 1.13.55 uur, 1.15.52 uur en 1.15.52 uur. Jeannet Bakema (Loppersum) werd 80e in 1.17.55 uur. Marianne Waterman (Sauwerd) passeerde het finishdoek als 120e na 1.26.41 uur. Klazien Korhorn (Winsum) beëindigde haar wedstrijd na 1.29.16 uur als 127e.

Ultraloper Gerik Mik uit Sint Annen heeft zaterdag in de Salland Trail weer een aansprekende prestatie geleverd. Hij was een van de 175 (uitverkocht) deelnemers op de 75 kiometer. De AV Atletics uit Nijverdal had voor deze afstand een parcours uitgezet waarin opgenomen de Hellendoornroute en de nationaal park route de Sallandse Heuvelrug inclusief de Lemeler- en de Archemerberg. De route was voor 99 procent onverhard, kende 850 hoogtemeters, ging over zandpaden en singletrails door afwisselende bossen en over heide.

De trail is geen wedstrijd met winnaars en verliezers. Het beleven voert de boventoon. Mik, als 73e bij de mannen gefinisht na 9.42.27 uur meldde; ‘Het was een mooi dagje uit. Ik heb ondanks dat ik als laatste bij de mannen binnenkwam, genoten van bos, heide, heuvels en mooie vergezichten. Ik heb van het begin af aan achteraan gelopen, nog veel lopers ingehaald maar deze stopten of na 50 kilometer of werden tijdens de laatste 25 kilometer door de organisatie uit de wedstrijd gehaald. Een prachtige trail.’

No Replies to "Leden Artemis lopen op drie fronten"