Janneke Cazemier trotseert ijzige kou in Utrecht

Ongeveer zesduizend deelnemers trotseerden zondag een ijzige kou en een snijdende wind tijdens de 37e editie van de Utrecht Science Park Marathon. De temperatuur lag rond het vriespunt, maar door de harde noordoostenwind voelde het ongeveer tien graden kouder.

De lopers hadden de keuze uit de marathon, de halve marathon, de 10 kilometer en de 5 kilometer. Voor de weinige toeschouwers was het ook afzien in de kou langs de route van 21,1 kilometer, die door de marathonlopers twee keer moest worden bedwongen. De marathon telde ruim vier honderd deelnemers.

Onder de slechts 45 startende vrouwen op deze afstand bevond zich ook Janneke Cazemier. De Warffumse noteerde in haar 86e marathon een tijd van 4.46.39 uur. Ze eindigde hiermee als twaalfde bij de vrouwen 45. ‘Het was een zware marathon, koud, weinig zon en veel wind. Het was een mooi wisselend parcours door het centrum van Utrecht met een passage onder de Dom en door een bosrijk gebied. Verder was het sfeerloos, weinig publiek, geen muziek onderweg. Voor een stadsmarathon een saai gebeuren. De kou was hier zeker debet aan. Ondanks dat ben ik tevreden met mijn tijd’, aldus Janneke Cazemier.

No Replies to "Janneke Cazemier trotseert ijzige kou in Utrecht"