Onderscheiding voor Ten Boerster Simon Schuil

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken heeft maandagavond zes leden in het zonnetje gezet die samen goed zijn voor 265 jaar trouw lidmaatschap. Een van hen was Simon Schuil uit Ten Boer voor het 40-jarig lidmaatschap. Onderscheidingen waren er verder voor Henk Renken (25 jaar) en vier leden die elk 50 jaar lid zijn, te weten Roel Bellinga, Jannes Mulder, John ten Cate en Garbrand Nienhuis. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering. De vereniging gaat samen met de KNVB aan de slag met het opleiden van nieuwe scheidsrechters.

De leden die maandag worden onderscheiden hebben gemeen dat ze veel verdiensten voor de grootste scheidsrechtersvereniging van Nederland hebben. Zo was Henk Renken (Finsterwolde) penningmeester, fungeerde Simon Schuil (Ten Boer) onder andere als secretaris en was Garbrand Nienhuis (Groningen) ooit voorzitter. Ook Roel Bellinga (Groningen) en John ten Cate (Groningen) waren in diverse functies zeer actief voor de club. En Jannes Mulder (Groningen) is dat nog steeds, als bestuurslid. Naast deze onderscheidingen wordt ook de winnaar van het Johan Roeders spelregelkampioenschap gehuldigd.

Tijdens de vergadering sprak het bestuur de beleidsvoornemens voor de komende jaren uit. De vereniging is in gesprek met de KNVB om meer scheidsrechters in het Noorden op te leiden. Dat voornemen sluit aan bij een ander doel en dat is het meer ondersteunen van voetbalverenigingen bij de verenigingsarbitrage.

Het bestuur is ook actief bezig met de verjonging en opvolging binnen het bestuur. Jannes Mulder treedt in 2019 terug, terwijl voorzitter Robert van Dorst (Eelde) voor het laatst herkiesbaar was voor een termijn van twee jaar. Ook secretaris Marcel Bellinga (Groningen) heeft aangegeven binnen enkele jaren te willen stoppen. Naast Robert van Dorst waren penningmeester Marcel Boekholt (Assen) en bestuurslid Marco Oosting (Niekerk) deze vergadering aftredend en herkiesbaar.

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken bestaat 85 jaar en is met ongeveer 235 leden de grootste scheidsrechtersvereniging van Nederland. De vereniging is actief in een groot deel van de provincie Groningen en in de kop van Drenthe, van Delfzijl tot en met Assen.

No Replies to "Onderscheiding voor Ten Boerster Simon Schuil"