Revanche voor Kenders Bouw DIO/Bedum op Cito

De volleybalmannen van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben zich weten te revancheren tegen Pelster/Cito. Waar de ploeg van coach Edwin ten Kate  enkele weken geleden nog met 2-3 onderuit ging in de eigen sporthal De Beemden, was het nu met dezelfde cijfers de baas in Zeist.

De Bedumers hebben het dit seizoen buitenshuis niet eenvoudig. Het niveau verschil tussen thuis en uit is bij vlagen zeer groot. Daar komt bij dat coach Ten Kate het in Zeist ook nog moest doen zonder de mid-mannen Erik Rekker en Gerben Geertsema en zonder de zieke Lennart Harmsen.

In de eerste set was het de thuisploeg die sterker begon. De pass-lijn van DIO werd met regelmaat uit balans gebracht, waardoor Cito al vrij snel op een voorsprong kwam. Deze voorsprong werd gedurende de set verder uitgebouwd. De Bedumers konden het tij niet keren. Met 25-16 ging de eerste set dan ook naar de thuisploeg.

DIO/Bedum kreeg in de tweede set wat meer grip op het spel van Cito. Via de blokkering werden er veel aanvallen gestopt, dan wel afgeremd. Zodoende kon DIO het spelbeeld keren en de leiding overnemen. Met 21-25 maakten de Bedumers er 1-1 van in sets.

De derde set was dan weer eens stuk spannender. Cito leek de bovenliggende ploeg te zijn, maar richting het einde van de set was het toch DIO dat de voorsprong overnam. Met minimaal verschil van 23-25 wist DIO de derde set te winnen en op een 1-2 voorsprong te komen.

Zoals wel vaker dit seizoen golft het niveau van de Bedumers op en neer. In de vierde set was Cito duidelijk de bovenliggende partij. Met 25-17 pakte de thuisploeg de vierde set, waarmee een vijfde en beslissende set werd afgedwongen. In deze vijfde set wist DIO zich weer te herstellen. Er werd gevochten voor elk punt en dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Met 11-15 werd de vijfde set gewonnen en daarmee ook de wedstrijd.

Door de nederlaag van Reflex tegen ZVH, stijgen de Bedumers naar de derde plek in de Topdivisie. Met nog drie andere ploegen zal DIO/Bedum om de tweede plaats gaan strijden. Koploper Sliedrecht is nagenoeg niet meer te achterhalen. Zaterdag vindt er meteen een clash plaats tussen Kenders Bouw DIO/Bedum en Reflex. De wedstrijd begint om 19.30 uur in sporthal De Beemden.

Pelster Cito – Kenders Bouw/DIO Bedum 1-3. Setstanden: 25-16, 21-25, 23-25, 25-17 en 11-15 (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Revanche voor Kenders Bouw DIO/Bedum op Cito"