Turnster Bo Dopma mist halve finale NK

Turnster Bo Dopma van VIOS Warffum is onlangs, samen met trainster Sandra Bosman, naar Roden afgereisd voor de kwartfinale NK turnen tweede divisie. Dopma kwam uit in de categorie Jeugd 1 N3 en moest het opnemen tegen vierentwintig andere turnsters van bekende clubs uit heel Nederland. De Warffumse wist niet tot de halve finale door te dringen.

Dopma begon op sprong. Zij sprong hier tweemaal een keurige half in -heel uit over de pegasus tot stand. Voor sprong één scoorde Dopma 12.850 en voor sprong twee 12.950 punten. Hiermee scoorde zij gemiddeld 12.900, wat het vijfde cijfer was op sprong.

Het tweede toestel was voor Dopma de brug. Ze ging voor de tweede keer reuzen tijdens de wedstrijd. De eerste twee reuzen werden redelijk uitgevoerd. De laatste reuzendraai was echter erg hol, waardoor Dopma haar streksalto af moeilijk kon uitvoeren. Echter was Dopma veel te vroeg met het loslaten van de brug, waardoor zij van de brug afschoot. Trainster Bosman stond er bij en om een rare val te voorkomen moest zij ingrijpen. De val kostte Dopma een heel punt aftrek en voor het vangen zou zij één punt neutraal aftrek moeten gekregen hebben. De jury had het blijkbaar niet gezien dat trainster Bosman had ingegrepen en dit scheelde een heel punt voor het eindcijfer van Dopma. De score was 11.967.

Op balk had Dopma het doel om een oefening zonder val te turnen. Ze begon krachtig aan de oefening en er zaten geen wiebels in. De hele pirouette mislukte echter en vervolgens ook nog eens de arabier. Teleurgesteld sloot Dopma haar oefening af met een salto af tot stand en een score van 9.700 punten.

Dopma mocht haar wedstrijd op vloer afsluiten. Ze deed dit prima. Er werden hier en daar wel wat kleine foutjes gemaakt en er was helaas een val met stutrol-tiktak. Ze scoorde 11.067. Het puntentotaal kwam niet hoger dan 45.634 en Dopma moest genoegen nemen met de drieëntwintigste plek in een ontzettend sterk deelnemersveld.

No Replies to "Turnster Bo Dopma mist halve finale NK"