Jari Slort vertrekt naar Harkemase Boys

Jari Slort (20) van NEC Delfzijl speelt volgend seizoen in de kleuren van derde divisionist Harkemase Boys. De aanvaller van de Delfzijlster fusieclub is de eerste aanwinst voor de club van trainer Henk Herder, volgend seizoen opgevolgd door oud-betaald voetballer Tieme Klompe, en erg in zijn nopjes met de overgang.

In een interview met EemsmondSport verklaarde de buitenspeler vorige week nog dat er weliswaar clubs bij hem op de stoep stonden, maar dat hij nog geen definitief besluit had genomen. Geruchten waren er voldoende. Onder andere het verhaal dat Oranje Nassau in hem geïnteresseerd zou zijn. Niet zo onlogisch, want zijn voormalige coach Erwin Heerlijn is daar trainer. Het is dus niet de club geworden in de stad waar hij wil gaan wonen en studeren. Slort zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding management, transport en logistiek. Volgend jaar start hij met de opleiding commerciële economie.

Slort werd naar eigen zeggen een poosje terug al door Harkemase Boys benaderd. ‘Ze hadden me een paar keer zien spelen bij NEC Delfzijl. Het is natuurlijk een mooi compliment dat ze me graag bij de ploeg wilden hebben en het is voor mij en bevestiging dat ik op de goede weg ben.’ Het verhaal op EemsmondSport was nog maar een paar dagen oud toen de kogel door kerk ging. ‘Ik ben er op gesprek geweest en heb de wedstrijd tegen ACV bekeken. Het gesprek met de technische commissie was prima en gaf me een goed gevoel. Het niveau is hoog en ik zal me zeker moeten bewijzen, maar dat moet je bij elke club. Dat gaat wel goed komen.’

Op de eigen website meldt Harkemase Boys zeer content te zijn met de komt van Slort. ‘Hij is een snelle en wendbare speler die op meerdere posities voorin uit de voeten kan. Daarnaast is hij leergierig en wil hij graag in zichzelf investeren.’

NEC Delfzijl en trainer Kees Pranger zijn uiteraard blij voor Slort. Pranger: ‘Ik vind de overgang van Jari naar Harkemase Boys een mooie maar ook een logische stap. Jari is buitengewoon talentvol, een stylist en beschikt over bijzondere voetballende kwaliteiten. Jari heeft altijd de wil om daarin te verbeteren en is een echte liefhebber. Wij gaan hem missen maar zijn trots op Jari en hopen dat hij volgend seizoen zijn nieuwe teamgenoten en supporters net zo laat genieten als dat wij dat doen.’

Voor Slort is het in ieder geval een hele stap en een voorrecht om komend seizoen te mogen werken met een man die zijn voetballoopbaan in Roden begon, acht seizoenen lang verdediger was van SC Heerenveen, twee duels speelde bij RKC Waalwijk en nog een keer als amateur uitkwam voor FC Groningen.

Het seizoen is echter nog niet ten einde en eerst wil Slort nog een prijs pakken met NEC Delfzijl, want zijn seizoen daar is pas geslaagd als hij en zijn teamgenoten, zoals in het interview gemeld, de volgende periodetitel weten te pakken.

No Replies to "Jari Slort vertrekt naar Harkemase Boys"