Titelkansen Trias ver weg na nederlaag

De volleybaldames van Trias lijken de kans op het kampioenschap te hebben verspeeld. Zaterdag werd in Groningen met 3-1 verloren. Eerder dit seizoen wist Trias nog vrij eenvoudig met 4-0 van de Stadjers te winnen.

In de eerste set ging het meteen al mis. Trias maakte maar liefst vijf servicefouten op rij. Dit bleken kostbare punten. Hoewel de voorsprong van Oranje Nassau gedurende de set steeds minder werd, was het kwaad al geschied. Trias moest de eerste set uit handen geven: 25-20.

De tweede set kregen de dames hun service wat meer onder controle. Hoewel deze nog niet geheel foutloos was, werden er desondanks wat puntenreeksen mee gemaakt. Aanvallend wisten de dames de punten ook beter af te maken. Hoewel het dankzij een wat minder moment in de passing toch weer onnodig spannend werd, wist Trias deze set wel te pakken: 23-25.

In set nummer drie liepen de servicefouten weer op. Toch bleek dit een spannende set, geen van beide teams wist een gat te slaan. Helaas was het een combinatie van verschillende fouten aan eigen kant die  er voor zorgden dat ook deze set naar de thuisclub ging: 25-23.

Hoewel gesteld kon worden dat Oranje Nassau vele malen beter speelde dan tijdens de eerste ontmoeting, concludeerde coach André Swiersema dat Trias bij lange na niet hun beste spel liet zien. Met de cruciale vierde set voor de boeg was het noodzakelijk om te tegenstander en het publiek te laten zien dat het beter kan. Trias kwam de dip echter niet meer te boven. In de vierde set verbeterde het niveau niet en ging de set- en wedstrijdwinst met 25-18 naar Oranje Nassau. Naaste concurrent Lycurgus won de wedstrijd tegen Krathos met maar liefst 4-0.

Met nog drie wedstrijden te gaan waarvan twee tegen teams uit de top vier lijkt het kampioenschap niet langer een realistisch doel. Lycurgus staat inmiddels op de eerste plek met 68 punten uit 18 wedstrijden. Gevolgd door de dames van Trias met 66 punten uit 19 wedstrijden. Op nummer drie staat Krathos met 62 punten uit 19 wedstrijden. Ook Veracles is nog in de race voor de tweede positie met eveneens 62 punten uit 19 wedstrijden.

Trias sprak direct na de wedstrijd uit vanaf nu vol voor de tweede plek te gaan om promotie/degradatie-wedstrijden af te dwingen, om zo alsnog te kunnen promoveren. De eerstvolgende wedstrijd mogen de dames meteen laten zien wat ze waard zijn, op 7 april spelen ze namelijk tegen Veracles DS 5. Deze wedstrijd vindt plaats in sporthal Eelwerd in Appingedam en begint om 20.00 uur.

* Oranje Nassau – Trias 3-1. Setstanden 25-20, 23-25, 25-23 en 25-18

No Replies to "Titelkansen Trias ver weg na nederlaag"