Tirza Boerma beste rugbyer bij DRC Phoenix

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl moesten het zondag tegen een andere degradant, The Big Stones uit Havelte, opnemen. De laatste jaren wist Phoenix goed stand te houden in de derde klasse Noord-Oost, maar dit seizoen is het voorlopig echt afgelopen. Hetzelfde geldt voor de mannen uit Havelte, dus de spanning op het veld was een gezonde, want voor beide teams ging het eigenlijk nergens meer om.

The Big Stones ging de wedstrijd in met een goed aantal wissels in tegenstelling tot DRC Phoenix, die de wedstrijd startte met twaalf man en een vrouw, te weten Tirza Boerma. Naderhand werd ze niet alleen door Phoenix gewaardeerd voor haar inzet, maar ook door The Big Stones. Ze werd uitgeroepen als Woman of the Match.

De eerste helft was er dan ook eentje van achter de feiten aanlopen. DRC Phoenix start eigenlijk geen enkele wedstrijd sterk, maar met een volledige opstelling was naar verwachting meer stand gehouden. Waar The Big Stones de vorige keer vooral met de sterke voorwaartsen speelde, waren ze dit keer een stuk breder. Het was net alsof ze het spel van de studenten hadden afgekeken. Hier wisten de Delfzijlsters weinig raad mee en daar profiteerden de Drenten volledig van.

De tweede helft herstelde Phoenix zich. Enerzijds omdat The Big Stones een speler beschikbaar stelden, waardoor Phoenix nog maar één in plaats van twee spelers te weinig in het veld had. Anderzijds omdat Phoenix zich altijd herpakt. Er werd weer degelijk gecrasht en support verleend en de opvolging was er ook. Dit is cruciaal in een sport als rugby, waarbij je de punten echt als team moet zien te pakken. Je kan het niet alleen. Hoewel The Big Stones niet voor de wedstrijd heeft hoeven vrezen, kregen ze de tweede helft niet cadeau. Ze wisten drie tries te drukken tegen twee van Phoenix. De tweede helft was het een echte wedstrijd, een mooie voorbereiding op de competitiepotten die beide teams volgend jaar een klasse lager tegen elkaar zullen spelen. De eindstand werd 76-10.

No Replies to "Tirza Boerma beste rugbyer bij DRC Phoenix"