DIO Bedum wint na ‘heet avondje’ van Reflex

In sporthal De Beemden kregen de heren volleyballers van Kenders Bouw/DIO Bedum zaterdag een flinke kluif voorgeschoteld. De thuisclub, nummer drie in de Topdivisie, moest het opnemen tegen de nummer vier Reflex uit Kampen. Beide ploegen hebben nog zicht op de tweede plaats in de eindrangschikking, dus bij winst van een van de twee zou die plek dichterbij komen. In een verhit duel ging de overwinning in vijf sets met 3-2 naar de Bedumers.

In de eerste set deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Bij een stand van 9-11 in het voordeel van Reflex, kwam Dewi Verseput aan serve. Hij maakte het de ploeg uit Kampen dermate lastig, dat enkele punten later DIO de achterstand in een voorsprong had omgebogen. Gedurende de set werd er aan de zijde van DIO veel fout geserveerd, waardoor de gasten aan het einde van de set het verschil wisten te maken. Met 22-25 pakte Reflex de eerste set.

Ook in de tweede set was het een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen bleven bij elkaar in het spoor en konden geen gaatje slaan. Serverend ging het beter aan de zijde van de Bedumers. Jochem van der Veen was voornamelijk de uitblinker in deze set. Meerdere malen wist hij de aanvallen van Reflex vakkundig te blokkeren. Ook in de tweede set viel de beslissing pas aan het einde. Dit keer was dat wel in het voordeel van de thuisploeg: 25-23.

Set nummer drie liet ook weinig krachtsverschil zien. Ook verbaal deden de teams van zich spreken. De protesten waren talrijk en de scheidsrechters werden dan ook meerdere keren op de proef gesteld. Uiteindelijk was het Reflex dat als eerste de set kon uitserveren bij een stand van 20-24.

Op basis van wilskracht wisten de Bedumers zich terug in de set te vechten, waardoor het zelf bij een stand van 26-25 de set naar zich toe kon trekken. Dit lukte DIO echter ook niet. Reflex had uiteindelijk de langste adem en pakte de set met 26-28.

In de vierde set was het voor het eerst dat er een ploeg de bovenliggende partij was. DIO nam vanaf het begin de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Gedurende de set raakten de spelers van Reflex gefrustreerd, waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was om een gele kaart uit te delen. De reactie van de zondaar zorgde er voor dat daar een rode kaart bij kwam. DIO liet zich er niet door van de wijs brengen en won de vierde set met duidelijke cijfers: 25-14.

Ook in de vijfde set waren het de Bedumers die het betere van het spel hadden. Gesteund door het thuispubliek werd de vijfde en beslissende set gewonnen (15-11) en kwam er een 3-2 zege op het bord en de formulieren te staan.

Met nog drie wedstrijden op het programma zit het seizoen er bijna op. Over twee weken neemt Kenders Bouw DIO/Bedum het in een uitwedstrijd op HLB/Van Daal DS uit Den Dungen. Het verschil met nummer twee VoCasa is slechts drie punten. Al heeft de ploeg van coach Edwin ten Kate het niet zelf in handen, hij zou zijn ploeg hoe dan ook willen motiveren om de druk erbij VoCasa vol op te houden.

* Kenders Bouw/DIO Bedum – Reflex Kampen 3-2. Setstanden: 22-25, 25-23, 26-28, 25-14 en 15-11 (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "DIO Bedum wint na 'heet avondje' van Reflex"