DWA/Argo hervat veldcompetitie met verlies

De korfballers van DWA/Argo zijn afgelopen weekend weer verder gegaan met het tweede deel van de veldcompetitie. Voor de Bedumers en Winsumers betekende dat een thuiswedstrijd op het kunstgras in Winsum tegen It Fean/Boelenslaan uit Surhuisterveen. Het werd een spannend duel dat ondanks een 6-5 voorsprong bij rust verloren werd. De Friezen gingen met een nipte 11-12 overwinning naar huis.

DWA/Argo stond zaterdag onder leiding van coach Roelf Smedema, doordat André Pettinga afwezig was. Tevens waren Nick Brandsma en Lisanne Pettinga niet van de partij. Zij werden in de basis vervangen door Gert Jan Stulp en Aaltje Kinderman.

De thuisploeg kwam maar moeilijk op gang. Na een kwartier spelen keek de thuisclub tegen een 2-3 achterstand aan, waarbij er alleen nog maar uit strafworpen was gescoord. Sam Pestoor miste beide kansen overigens niet. Na de 3-3 uit handen Lisette Hamminga werd het nog wel 3-4 voor It Fean/Boelenslaan, maar vervolgens kende de thuisploeg een betere fase. Aaltje Kinderman zorgde voor 4-4 en vervolgens wist Lisette Hamminga met twee rake afstandschoten voor een gaatje naar 6-4 te zorgen. De Friezen maakten in de laatste minuut van de eerste helft nog hun vijfde treffer, waardoor het in de pauze 6-5 stond.

Na de thee was DWA/Argo wederom niet in goede doen. De gasten zorgden met vier doelpunten achter elkaar dat ze het initiatief naar zich toe trokken. Het liep moeizaam bij de thuisploeg, maar van opgeven wilde men niet weten. Tom van der Laan en wederom Hamminga brachten hoop terug bij DWA/Argo en hun fans.

It Fean/Boelenslaan bleef echter de voorsprong met succes bewaken. Via 8-10 en 9-11 bleef er steeds een gaatje. Toen Sam Pestoor van afstand voor 10-11 zorgde, met nog circa zeven minuten te gaan, was er nog van alles mogelijk. It Fean/Boelenslaan was echter beter op schot en speelde via lange aanvallen de thuisploeg zoek. De gasten rondden hun aanval in deze fase af met een treffer en zorgden zo weer voor lucht: 10-12. In de laatste minuut werd het via Tom van der Laan nog 11-12, maar het was te laat om ook nog de gelijkmaker te produceren.

De korfballers hebben aanstaand weekend vrij in verband met de landelijke zaalfinale in Amsterdam. De volgende competitiewedstrijd staat gepland voor 14 april en dat is wederom een thuiswedstrijd voor DWA/Argo. Dan komt Harkema op bezoek. Die wedstrijd begint om 15.30 uur.

Uitslagen & stand
Lintjo  - Invicta/Frigro    18-18
Elko   - Harkema       23-20
DWA/Argo - It Fean/ Boelenslaan 11-12

Emmeloord            7-14
Elko               8-14
It Fean/Boelenslaan       8- 9
Pallas              7- 8
DWA/Argo             8- 6
Invicta/Frigro          8- 6
Lintjo              8- 3
Harkema             8- 2

No Replies to "DWA/Argo hervat veldcompetitie met verlies"