Nieuwe successen voor leden Artemis

Hilda Broekhuizen uit Winsum is afgelopen weekend tijdens de Astrea Paasrun in Groningen op de 15 kilometer bij de vrouwen als tweede gefinisht. Eenzelfde klassering was er voor haar dorpsgenote Aleida Groothoff op de 10 kilometer bij de vrouwen. In Grootegast eindigde Simone Binnema (Eenrum) als derde tijdens de Legio Run en Winsumer Willem Hofman werd achtste in Diever.

De loopgroep Astrea stond garant voor drie afstanden, de 4 mijl, de 10 kilometer en dit jaar voor het eerst een 15 kilometer. Er stonden totaal 175 deelnemers aan de start in het Selwerder park. De parcoursen voerden de lopers door het mooie Reitdiepdal en over het Zernikecomplex. Op de 15 kilometer met acht deelneemsters behaalde Hilda Broekhuizen een keurige tweede plaats in 1.12.47 uur.

Op de 10 kilometer bij de vrouwen was er in een veld van achttien loopsters eveneens een verdienstelijke tweede plaats voor Aleida Groothoff in 48.00 minuten. Gerard Bekkering (Uithuizen) is weer op de weg terug. Op de 10 kilometer bij de mannen werd hij met een tijd van 48.19 minuten 25e in een veld van vijftig deelnemers.

Simone Binnema uit Eenrum is tijdens de Legio Run in Grootegast op de 10 kilometer bij de vrouwen 50 als derde geëindigd. Deze zeer geslaagde Run maakt inmiddels deel uit van het Loopcircuit Noord-Groningen. De organisatie kon maar liefst totaal 836 deelnemers begroeten op de 5 en 10 kilometer en op de Funrun. Een vijftal Artemissers stond aan de start van de 10 kilometer, waarvoor een parcours was uitgezet in de natuur om Grootegast. Bafloër Ricardo Damminga was hiervan de snelste. Hij werd met een tijd van 40.10 minuten 16e bij de mannen senioren.

Simone Binnema finishte met een keurige tijd van 44.33 minuten bij de vrouwen 50 als derde. Zij moest Christien Koning uit Groningen met een tijd van 43.01 minuten en Elly Rooda uit Grootegast in 44.09 minuten voor laten gaan. Leenster Wim Ammeraal kwam als 15e bij de mannen 50 binnen na 46.05 minuten. De loopmaatjes Jeannet Bakema uit Loppersum, 14e bij de vrouwen 50, en de stad-Groninger Bert Hulsing, 13e bij de mannen 60, bleven met een tijd van 59.06 minuten keurig binnen het uur.

Winsumer Willem Hofman was zaterdag een van de 32 deelnemers aan de 28 kilometer wedstrijd, onderdeel van de Drents Friese Wold Marathon, in en om Diever. De route liep door het prachtige Nationaal Park Drents Friese Wold en dan met name door de ten noorden van Diever gelegen Boswachterij Smilde. Het licht geaccidenteerde parcours bestond uit verharde paden, variërend van brede betonpaden tot smalle asfaltpaadjes, rijp voor een grote onderhoudsbeurt. Met een tijd van 2.22.08 uur behaalde de Winsumer een keurige 8e plaats.

No Replies to "Nieuwe successen voor leden Artemis"