Trias klopt Veracles in strijd om plek twee

In de strijd om de tweede plek heeft Trias afgelopen zaterdag laten zien de dip van de laatste paar wedstrijden te boven te zijn. In eigen huis werd met 3-1 gewonnen van Veracles DS 5, een team dat tot afgelopen zaterdag derde stond.

Nu de strijd om de eerste plek lijkt te zijn gestreden, heeft Trias uitgesproken vol voor de tweede positie te gaan om in de P/D-wedstrijden promotie te kunnen afdwingen. Met dat in gedachten hadden ze nog twee pittige tegenstanders te gaan. Een daarvan was Veracles, waarvan de dames in de uitwedstrijd niet wisten te winnen.

Trias vloog uit de startblokken en ging de wedstrijd zeer goed van start. Toen de tegenpartij bij een stand van 15-6 in het voordeel van Trias een time-out aanvroeg. had coach André Swiersema dan ook geen op- of aanmerkingen. De pass kwam goed aan, aanvallend werden de punten netjes afgemaakt en ook de serve-fouten, een van de dingen waar Trias dit seizoen mee worstelt, waren minimaal. Met gemak wist Trias de eerste set te winnen: 25-14.

De daaropvolgende set wisten de dames het goede spel vast te houden. Afgezien van een paar tactische tips en verbeteringen hoefde de coach niet in te grijpen. Toen Trias ook nog eens een aantal punten op rij wist te scoren met een servicereeks, was er een groot gat geslagen waar Veracles niet meer van terug wist te komen. Met 25-11 ging ook de tweede set met gemak naar Trias.

In set drie was het spannender. Gedurende deze set wisten beide teams af en toe gaatjes te slaan maar geen van beiden wist de doorslag te geven. Veracles begon de ballen wat tactischer in te brengen waar Trias niet op verdacht was. Tevens begonnen de dames meer fouten te maken. Toch bleven de teams elkaar tot ver in de twintig punten op de hielen zitten. Waar Trias tot twee keer toe op setpoint kwam te staan, wisten ze de set niet binnen te halen. Ook Veracles had aan een setpoint niet genoeg. Een tweede was echter voor de tegenstander voldoende. De set ging met 27-29 naar Veracles.

De derde set gingen de dames weer goed van start. Bij een 3-0 voorsprong was het echter een ernstige knieblessure voor Trias middenaanvalster Nienke Haaijer die de wedstrijd langere tijd stil deed leggen. Geschrokken gingen de dames na enige tijd verder met de wedstrijd. Waar er voor deze positie geen wissel meer aan de kant zat bij Trias, middenaanvalster Lisanne Bakker is het grootste deel van het seizoen namelijk al geblesseerd, was het een van de buitenaanvalsters die de middenpositie moest opvullen.

Hoewel de dames na de onderbreking even weer op gang moesten komen, wisten ze na dit vervelende incident hun goede spel voort te zetten. Met een 25-21 winst in de vierde set ging de wedstrijdwinst naar de dames van Trias.

Trias staat door de zege nog altijd op de tweede positie, gevolgd door Krathos dat op zes punten achterstand staat. Krathos is tevens de volgende tegenstander. Op 14 april speelt Trias in Hoogezand om 17.30 uur deze belangrijke uitwedstrijd.

* Trias – Veracles 3-1. Setstanden: 25-14, 25-11, 27-29 en 25-21

No Replies to "Trias klopt Veracles in strijd om plek twee"