Wat is er met Bedumer voetbal aan de hand?

Omdat we niet overal bij kunnen zijn houden we vanaf nu ook een kort overzicht bij van de overige wedstrijden die in onze regio zijn gespeeld. Dat hoeft per definitie niet een van de lagere klassen te zijn. Opvallende uitslagen genoeg het afgelopen weekeinde. Bijzonder is dat zowel het eerste zaterdag- als zondagteam van SV Bedum voor de tweede opeenvolgende keer onderuit gingen. Drie doelpunten voor en maar liefst twintig treffers tegen. Het zijn geen rapportcijfers om erg jaloers op te worden.

We beginnen het overzicht echter met het duel tussen de eersteklassers Winsum en het bezoekende Noordscheschut. De Winsumers hebben de afgelopen voetbalweek, goed voor vier punten in de duels met Gorecht (0-3) en Drachtster Boys (1-1) , een knap vervolg gegeven door met 4-1 van de Drenten te winnen. De doelpunten voor de thuisclub kwamen van Thomas Kauw (2), Stan Buikema en Rogier Krohne. Bij het duel tussen Zuidhorn en Omlandia in 2J was na negentig minuten nog niet gescoord en daar konden de Ten Boersters, gezien de stand op de ranglijst, nog het minst tevreden mee zijn.

De zaterdagtak van SV Bedum lijkt de kluts kwijt te zijn. Na de 0-3 nederlaag tegen Drenthina (zie foto) werd nu met 5-1 van FC Meppel verloren. ‘We hadden een totale offday. Iedereen ging door de ondergrens. We moesten op een slecht veld spelen en dan wordt er wat anders gevraagd. Dat konden we kennelijk niet opbrengen’, vertelt coach Remy van der Wal. Volgens hem heeft elke ploeg heeft wel eens zo’n fase. ‘Aan ons de taak om daar zo snel mogelijk weer uit te komen’, aldus de oefenmeester.

In de 3e Klasse C leed DVC Appingedam een gevoelige 3-0 nederlaag op bezoek bij Niekerk en kwam SC Loppersum niet verder dan een 2-2 gelijkspel in het duel met SC Stadspark. De Lopster goals werden gescoord door Cees bij de Leij en Peter Heeres. Die treffers betekenden een 2-0 voorsprong, maar die weelde kon het team van trainer Hen Buikema kennelijk niet dragen.

De 4e Klasse D is wekelijks het gespreksonderwerp in veel huiskamers van voetballiefhebbers. Niet onterecht, want er vallen bijna elk weekend wel verrassingen te noteren. Wat te denken bijvoorbeeld van de 8-1 0verwinning die FC LEO op Stedum wist te boeken. Rowan Rozema was verantwoordelijk voor drie Leenster goals. Voor Stedum scoorde Siebrand Dijkema. OKVC wist runner-up SIOS een punt (2-2) af te snoepen en De Heracliden ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen SGV. Het Roodeschoolster Corenos kwam een 1-1 gelijkspel overeen met Westerlee en GEO klopte De Fivel met 3-0. Middelstum ging in eigen huis onderuit (0-1) in het duel met SJS.

ZEC uit Zandeweer (5C) ging op de eerste fraaie voorjaarsdag met de boot naar Schiermonnikoog om tegen De Monnik te voetballen. Het werd een doelpuntrijk treffen waarin de gasten met 3-5 aan het langste eind wisten te trekken. Good old Ronny Bakker wist het net twee keer te laten bollen. Rood Zwart Baflo klopte Zeester met 2-0 en Ezinge wist De Lauwers met 2-3 af te troeven. De grootste klapper kwam op naam van Ternaard, dat in Uithuizen thuisclub Noordpool UFC met 0-5 de oren waste. VVSV ’09 tenslotte boekte een 3-2 zege op VVT.

In 5D is het aantal ploegen uitgedund na het terugtrekken van Meedhuizen. Het lukt de groenwitten na drie trainers in amper een paar jaar tijd en een negatief saldo kennelijk nog steeds niet om spelers er van te overtuigen dat voetbal een teamsport is. VVS uit Oostwold bracht de uitwedstrijd (0-4) tegen GVAV Rapiditas tot een goed einde. SV TEO nam een punt mee (3-3) na een middagje voetbal bij Oosterparkers. Emiel Kruger was twee keer succesvol voor de Ten Posters. SC Scheemda werd met 0-3 door VVK geklopt en Wagenborger Boys scoorde vijf keer in de thuiswedstrijd (5-3) tegen Groninger Boys.

Een van de weinige wedstrijden, vier om precies te zijn, die zondagclub Siddeburen dit seizoen tot dusverre wist te winnen, was afgelopen najaar bij Veendam 1894. De Boertjes wonnen destijds met 0-1. Dat huzarenstukje herhaalde het slotlicht in 3B. Ruben van der Ploeg zette al na 17 minuten de eindstand op het scorebord.

In 4B ging het ook al mis met het Bedumer voetbal. Het team van trainer Abel Jan Darwinkel kreeg op het eigen kunstgras met maar liefst 1-8 klop van Gruno. Dat betekende na het 4-1 verlies van een week eerder tegen Surhuisterveen opnieuw een domper voor de paarshemden.
Warffum remiseerde in 5D met gastheer Groen Geel (2-2) en zowel Froombosch (1-0) als Kloosterburen gingen onderuit bij respectievelijk Yde de Punt en Eext.

In de kelderklasse (5E) van het regionale voetbal, kreeg Farmsum met 5-2 aan de broek van DWZ en verloor het Woldendorper WEO op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil (0-1) van Veelerveen. Oldambtster Boys tenslotte speelde voor sinterklaas door twee keer de eigen doelman te passeren. Marcin Dzikowski wist het goede doel wel te vinden, maar zijn treffer bleek niet voldoende te zijn. De ploeg uit ’t Waar ging met 1-2 onderuit.

No Replies to "Wat is er met Bedumer voetbal aan de hand?"