Zaalvoetballers Omlandia lopen titel mis

Het was alles of niets voor de zaalvoetballers van Omlandia en het werd niets. In de Tiggelhal in Ten Boer verspeelde de thuisclub een mogelijke titel door van Bellingwolde te verliezen. De voor een periodetitel knokkende gasten trokken na een spectaculair duel met 4-6 aan het langste eind en lieten hun opponenten met lege handen achter.

Er was nog een duel te gaan voor het eerst zaalteam van de Ten Boerster club. De lijstaanvoerder in de eerste klasse B stond tot vrijdagavond gedeeld eerste met Grijpskerk. Beide ploegen hadden uit 19 wedstrijden 42 punten weten te verzamelen.

Spanning alom, want het zou zomaar eens kunnen zijn dat er een beslissingswedstrijd zou moeten komen om de kampioen te kunnen aanwijzen. Daarvoor zouden de kemphanen wel hun laatste duel moeten winnen. Grijpskerk had het meest eenvoudige klusje op te knappen, want het moest op bezoek bij Oranje Nassau, de hekkensluiter in 1B. Bellingwolde, de tegenstander van Omlandia, had nog wel wat om voor te knokken, want een overwinning bij de medekoploper zou betekenen dat men een periode te pakken had.

De confrontatie ging aanvankelijk vrij gelijk op, al waren het wel de gasten die doelman Arjen Tammenga als eerste wisten te verschalken met een bekeken schuiver van Lesly Korte: 0-1.  Vlak voor de pauze kwamen de gastheren langszij dankzij een voltreffer van Niels Meier: 1-1.

Het vuurtje moest duidelijk nog opgestookt worden en dat zou in het tweede bedrijf ook gebeuren. Omlandia ging serieus op jacht naar de voorsprong. Die leek er ook te komen, maar de doelman van Bellingwolde weigerde aan een feestje mee te maken. Sterker nog, de goal viel aan de andere kant. Melvin Ubels was de bejubelde man: 1-2.

De situatie werd er niet gemakkelijker op voor de Omlandianen, die nu nog nadrukkelijker naar voren moesten om niet tegen een zeperd aan te lopen. De gelijkmaker wilde maar niet te vallen, Niels Meijer was er nog het dichtst bij, maar trof de paal. Na een vlijmscherpe tegenstoot stond het ineens 1-3 dankzij ene voltreffer van Lesly Korte en toen Bas Ubels er daarna ook nog 1-4 van wist te maken, leken de kampioensaspiraties in de ijskast te kunnen.

Van opgeven wilde Omlandia niet weten en het waren Jordy Hospers, in een overtalsituatie, en Kees van der Wolde die de harten van de fans weer sneller lieten kloppen: 3-4. Er werd echter opnieuw een stok in het kampioenswiel gestoken toen de  arbiter vaan dienst geel gaf aan Niels Meier, die als voetballende keeper zijn teamgenoot Arjen Tammenga had vervangen.

Omlandia moest in ondertal op zoek naar een wonder, maar liep keihard tegen een muur aan. Bellingwolde benutte de situatie prima en maakte er door een rake poging van Lesly Korte 3-5 van. De Tiggelhal werd op zijn kop gezet toen Ruben Meier meteen daarna voor de aansluiting (4-5) wist te zorgen, maar meer dan een laatste stuiptrekking zou het niet zijn. Bellingwolde besliste het duel in de slotseconden.

Alwin Prusen was de laatste die wist te scoren (4-6) en daarmee bezorgde Bellingwolde de gastheren een enorme kater. Het vierde kampioenschap van Omlandia zou er niet komen, de periodetitel ging naar Bellingwolde.

* Omlandia – Bellingwolde 4-6 (1-1). Lesly Korte 0-1; Niels Meier 1-1; Melvin Ubels 1-2; Lesly Korte 1-3; Bas Ubels 1-4; Jordy Hospers 2-4; Kees van der Wolde 3-4; Lesly Korte 3-5; Ruben Meier 4-5; Alwin Prusen 4-6.

No Replies to "Zaalvoetballers Omlandia lopen titel mis"