Omlandia genadig voor Pelikaan S.

Omlandia heeft in een uiterst enerverende wedstrijd Pelikaan S. weten te kloppen. Daarmee herhaalden de Ten Boersters de stunt die ze eerder dit seizoen in Oostwold wisten te bewerkstelligen Toen klopten de mannen van trainer Freddy Strating de ploeg uit het Westerkwartier met 0-2. Op het eigen sportpark werd het slechts 3-0 voor de witblauwen. Met wat meer scherpte had de zege gemakkelijk hoger kunnen en eigenlijk moeten uitvallen.

Pelikaan S. was voor de aftrap gewaarschuwd. Omlandia zou tot aan de tanden bewapend de opponent tegemoet treden en er vanaf de aftrap bovenop zitten. De gasten mochten aftrappen en de bal was nog geen 120 seconden in het spel toen de thuisclub zichzelf een prima dienst bewees. De bal kwam vanaf de linkerkant voor het doel terecht, waar de defensie van Pelikaan S. de inlopende Jan Oosterbeek kennelijk uit het oog had verloren. De Ten Boerster hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om de bal achter doelman Jonathan Hensens te prikken: 1-0.

Een prima opsteker voor Omlandia, dat de tactiek van Pelikaan S. in een vroegtijdig stadium al wist te dwarsbomen. De gasten waren van plan om zich in te laten zakken en de thuisclub de bal te laten. Nu moesten de Oostwolders echter wel vooruit en daarmee kwam er erg veel ruimte voor de snelle spelers van Omlandia. Met bijvoorbeeld de uiterst beweeglijke Dennis Loer en aanvoerder Jeroen Haan als meest vooruitgeschoven frontsoldaten.

De bezoekers wisten wel tot het strafschopgebied te geraken, maar liepen zich daar telkens vast op de compact en met veel passie voetballende thuisclub. In de 10e minuut probeerde Fahim Belighroub het met een schot van afstand, maar de reactie van goalie Devon Harmsma was afdoende om het gevaar te bezweren.

Het was opmerkelijk om te zien hoeveel moeite Pelikaan S. moest doen om in de buurt van het Ten Boerster doel te komen. Het zeker niet beste veld zal er mede debet aan zijn geweest dat de gasten hun voetballende kwaliteiten niet ten volle konden uitbuiten. Als dat niet lukt worden andere kwaliteiten vereist en die bleken de balvirtuozen niet in huis te hebben. Ze wilden wel hard werken, maar waren aanvallend onmachtig en verdedigend slordig. Het was af en toe genant om te zien hoe simpel de lijstaanvoerder in 2J achterin voorbij werd gelopen. De ene fout werd op de andere gestapeld en het mocht een wonder heten dat er na een klein half uur niet opnieuw door Omlandia was gescoord.

Dennis Loer leek op weg naar een verdubbeling van de marge, maar had teveel tijd nodig om de enorme kans te verzilveren. Verdediger John van Dalen, die als enige wel een voldoende haalde, wist de doelpoging te kraken. Nadat een handsbal van Martin Oudman over het hoofd was gezien door scheidsrechter Weiland uit Menaldum, kneep Loer er op rechts tussenuit. Hij had snode plannen, maar zag zijn inzet via een Oostwolder been over het doel vliegen. De corner die er moest komen werd om onbegrijpelijke redenen niet door de fluitist toegekend.

Na een dik half uur was Pelikaan S. dicht bij een treffer. Het was een van de weinige keren dat Omlandia even moest sidderen. De bal werd door Fahim Belighroub richting doelmond gejaagd, maar raakte de rug van een Omlandiaan. De rebound werd door Jordi Kailie tegen de paal geschoten. Hij kreeg daarna nog een mogelijkheid om te scoren, maar nu lag doelman Harmsma in de weg. Het was eigenlijk de enige grote kans die de bezoekers kregen. Of het moet al het schot van Eduard de Jonge Rosa zijn dat rakelings naast vloog en waarbij Harmsma als aan de grond stond vastgenageld.

Omlandia kon nog twee grote mogelijkheden aan het totaal toevoegen. Jeroen Haan dacht de sluitpost van de koploper met een bekeken bal te passeren maar dat mislukte en Dennis Loer probeerde het met een stiftje, maar de vingertoppen van de doelman maakten dat de bal over de deklat zeilde.

De gastheren haalden de pauze met de magere voorsprong en had zich daarmee schromelijk tekort gedaan. Een 4-1 tussenstand zou, gezien het spelverloop, heel normaal zijn geweest.

Nadat scheidsrechter Weiland het Ten Boerster grasveld opnieuw had betreden en tot verbazing van alle aanwezigen Pelikaan S. ook voor het tweede bedrijf had laten aftrappen, vroeg menigeen zich af hoe de bezoekers uit de kleedkamers waren gekomen. De druk op het doel van Omlandia was er wel, de overtuiging ontbrak echter. De vele corners die de Oostwolders kregen werden gemakkelijk weggegeven, maar van echt gevaar was nauwelijks sprake.

Het team van coach Henry Kramer probeerde het. En veel meer dan dat was het niet. Achterin bleef men inschattingsfouten maken en het kon dan ook niet anders dan dat Omlandia het duel vroeg of laat in het slot zou gooien. Dat gebeurde na welgeteld 66 minuten. Jeroen Haan tilde de bal over de laatste linie van Pelikaan S. en nu was Dennis Loer wel trefzeker: 2-0.

Niet veel later bracht Kramer met Chavez Terseimas en de niet geheel fitte Danny Holband twee nieuwe krachten binnen de lijnen. Zij kwamen Dustin Jansen en Madhat Aldjejab vervangen maar konden het verschil ook niet maken. Dat deed aan Ten Boerster zijde invaller Ruben Doornkamp wel. Nadat de door Dennis Loer weggestuurde Jeroen Haan een inzet voorlangs had zien vliegen, moest Loer scoren op prima aangeven van Doornkamp. De geboren verdediger schoot hopeloos over.

Tot afgrijzen van trainer Strating, die in het slot van de wedstrijd weer een vreugdedans kon maken toen Jeroen Haan de bal in de voeten kreeg geschoven van de ontsnapte Ruben Doornkamp. Haan hoefde het speeltuig alleen maar tegen het nylon te lopen: 3-0. Assistent-scheidsrechter Imbos had de vlag wel in de lucht gestoken, maar de Oostwolder had de fluitist net iets te vaak voor het lapje gehouden en werd genegeerd. Doornkamp leek zelf ook nog een graantje van het succes te willen meepikken, maar kreeg zijn hoofd niet tegen de bal na een voorzet van Walid Barhouss.

De vreugde was aan Ten Boerster zijde groot na het laatste fluitsignaal. ‘Wie het ook is, het is altijd lekker om van de koploper te winnen. En ja, dat we deze competitie zes punten van Pelikaan S. pakken is een extraatje. Ze mogen van geluk spreken dat Dennis Loer kennelijk geen topscorer wil worden, anders was het vandaag misschien wel 7-1 geworden’, vertelde oefenmeester Freddt Strating.

De teleurstelling was bij Henry Kramer groot. ‘Ik zou willen dat er bij ons wat spelers van het kaliber Omlandia hadden rondgelopen. We hadden een complete offday. Het veld was niet best, maar dan moet je de mouwen opstropen. We kunnen wel zeggen dat we een echte leider in het veld misten, maar het kan niet verbloemen dat we ons de kaas behoorlijk van het brood hebben laten eten. Omlandia is erg genadig voor ons geweest. Het is te hopen dat dit een incident was en dat we er de volgende wedstrijd wel weer staan.’

Een opvallende mededeling kwam ver na de wedstrijd nog uit de catacomben van Omlandia bovendrijven. Doelman Devon Harmsma zal volgens de berichten volgend seizoen niet meer bij de Ten Boersters onder de lat staan. Hij verkast naar Pelikaan S.

* Omlandia – Pelikaan S. 3-0 (1-0). Jan Oosterbeek 1-0; Dennis Loer 2-0; Jeroen Haan 3-0

No Replies to "Omlandia genadig voor Pelikaan S."