SV Bedum herstelt zich van mindere periode

SV Bedum heeft zich enigszins hersteld van een paar behoorlijke tikken die men de afgelopen weken op de neus had gekregen. Op het eigen kunstgras pakte de zaterdagtak weer eens de volle winst door met 4-0 van SV Gramsbergen te winnen. Frank Roorda was de man van de wedstrijd met maar liefst drie treffers.

De Bedumers zaten de laatste zaterdagen in een dip. Er werden na een oefenpotje tegen Noordwolde (2-1) louter nederlagen geïncasseerd. Eerst was het FC Klazienaveen dat de paarshemden opzij wist te zetten (2-1) en daarna volgden Drenthina (0-3) en FC Meppel (5-1). Voor SV Gramsbergen misschien een houvast om aan het einde van de middag met een goed resultaat uit Bedum te vertrekken.

De bezoekers begonnen goed aan het duel en waren aanvankelijk zeker niet de mindere van de gastheren, die stroef uit de startblokken kwamen en duidelijk zoekende waren. Grote mogelijkheden bleven aan beide kanten lang uit. Het duel veerde pas na een dik half uur op toen SV Bedum op voorsprong wist te komen door een voltreffer van Frank Roorda na een in eerste instantie afgeslagen corner: 1-0. Die treffer gaf de thuisclub een flinke boost, maar voor de pauze zou er niet meer gescoord worden.

Ook na de doelwisseling liet SV Gramsbergen zien dat het zich niet zonder slag of stoot zou overgeven. SV Bedum kwam na de hervatting behoorlijk onder druk te staan. De felheid waarmee de duels werden aangegaan, leverde echter niet het gewenste resultaat op omdat grote mogelijkheden daartoe ook uitbleven. Sterker nog, SV Bedum wist de marge te verdubbelen en andermaal was het Frank Roorda die doel wist te treffen: 2-0. De voorbereiding was welhaast fraaier dan de treffer zelf, want de hakbal van Nigel Bakker mocht er zijn waardoor Roorda in staat werd gesteld om af te ronden.

Er zat was toen al bijna driekwart wedstrijd gespeeld en voor Gramsbergen zou het een heidens karwei worden om een dreigende nederlaag te voorkomen. SV Bedum herpakte zich en boorde SV Gramsbergen de hoop op een goed resultaat definitief door de neus toen Frank Roorda in de 83e minuut het nylon opnieuw liet bollen. SV Bedum kwam in overtal voor de doelman van Gramsbergen te staan. Nick Boelhouwer was niet zelfzuchtig en bood Roorda de mogelijkheid om het lege doel te doorboren: 3-0.

In de ultieme slotfase deelde Venema ook nog in de feestvreugde na een knappe actie van Bart Apotheker aan de rechterkant van het veld. Venema kreeg het speeltuig op een presenteerblaadje van zijn teamgenoot en liet de doelman van Gramsbergen geen kans: 4-0.

De druiven waren erg zuur voor SV Gramsbergen, dat voor het eerst in vier jaar in drie wedstrijden op rij niet had weten te scoren. Daar had trainer Remy van der Wal van SV Bedum uiteraard geen boodschap aan. Hij moest zijn team weer op de rit zien te krijgen en dat lukte gedeeltelijk. Hoogstaand was het niet, maar er was in ieder geval gewonnen.

Door het verlies van Pelikaan S. bij Omlandia, staat SV Bedum nu weer bovenaan in de 2e Klasse J, al geeft de stand dan ook wel een wat vertekend beeld. De Bedumers hebben namelijk een punt voorsprong op Pelikaan S., maar ook een wedstrijd meer gespeeld. FC Klazienaveen staat op drie punten met twee duels achterstand. De strijd om het kampioenschap ligt dus nog volledig open.

Remy van der Wal was na afloop zeer tevreden met de overwinning: ‘ Het lijkt erop dat we er na drie nederlagen weer bovenop zijn. Elke ploeg heeft in een seizoen wel een mindere periode. Deze negatieve reeks hebben we nu omgedraaid. Het wordt een spannend en mooi einde van het seizoen. Wat er ook gebeurd, we hebben het toetje al te pakken.’

* SV Bedum – Gramsbergen 4-0 (1-0). Frank Roorda 1-0; Frank Roorda 2-0; Frank Roorda 3-0; Soeratmin Venema 4-0.

No Replies to "SV Bedum herstelt zich van mindere periode"