DWA/Argo verliest nipt van Harkema

De korfballers van Harkema zijn zaterdag op beoek geweest bij hun collega’s van DWA/Argo in Winsum. De vorige ontmoeting in de zaal wist DWA/Argo nog te winnen, maar zaterdag lukte dat niet. Na een ruststand van 9-8 wist Harkema in de tweede helft het duel naar zich toe trekken en met de punten naar huis te gaan. De eindstand werd 17-19.

Karen Oostmeijer opende de score, waarna Lisette Hamminga ook met een treffer kwam. Lisanne Pettinga versierde vervolgens een strafworp die door Natasja Schuuring werd verzilverd. Zo kwamen de korfballers uit Winsum en Bedum al vlot op een 3-0 voorsprong. Harkema kwam vervolgens ook twee keer tot scoren, maar DWA/Argo kende een scherpe beginfase en wist drie treffers op rij te maken. Deze kwamen uit handen van Nick Brandsma, Tom van der Laan en Natasja Schuuring.

Bij de stand van 6-2 kwam Harkema wat beter in de wedstrijd. De Friese ploeg maakte twee treffers, maar Natasja Schuuring zorgde voor 7-4 op het scorebord. Na een nieuw tegendoelpunt van Harkema kwam Lisette Hamminga weer tot scoren. DWA/Argo zorgde er voor dat het de voorsprong bleef behouden. In de laatste fase van de eerste helft kon Harkema na de 9-6 van Tom van der Laan toch nog twee treffers maken, waardoor er tegen de rust met 9-8 nog maar een kleine voorsprong over was. Harkema was duidelijk weer terug in de wedstrijd.

In de tweede helft kwam Harkema dan ook direct met de gelijkmaker. Hoewel interim trainer-coach André Pettinga in de pauze aan had gegeven dat er meer gefocust gespeeld moest worden kon de thuisploeg niet voorkomen dat Harkema het initiatief overnam in de wedstrijd.

Tom van der Laan wist nog wel 10-9 op het scorebord te zetten, maar Harkema kwam met twee tegentreffers. Dit betekende dat Harkema voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong had. Lisette Hamminga scoorde de gelijkmakende 11-11 en nadat Harkema weer gescoord had, zorgde Tom van der Laan voor de volgende gelijke stand: 12-12.

Hierna trok Harkema het duel verder naar zich toe door drie treffers achter elkaar te maken. DWA/Argo moest blijven vechten om in de wedstrijd te blijven. Tom van der Laan scoorde de 13-15, maar Harkema was ontketend en antwoordde met twee tegendoelpunten. Aaltje Kinderman, die binnen de lijnen was gekomen, versierde nog een strafworp, welke Natasja Schuuring er opnieuw in wist te leggen. Harkema bleef het gat met de thuisploeg echter groot genoeg houden en het duel was met nog enkele minuten te spelen beslist. Lisette Hamminga maakte nog wel een treffer voor DWA/Argo en na de negentiende goal van Harkema, sloot DWA/Argo in de laatste minuten af met twee doelpunten uit handen van respectievelijk Tom van der Laan en Aaltje Kinderman. Het mocht niet meer baten. Bij een 17-19 stand op het scorebord klonk het eindsignaal en was er wederom een nipt verlies voor DWA/Argo.

Morgenavond (dinsdag) zal DWA/Argo de volgende ronde van de AP Buitenbeker spelen. DWA/Argo gaat dan op bezoek bij It Fean/Boelenslaan, waar in de competitie twee keer van verloren werd. Zaterdag zal DWA/Argo voor de competitie op bezoek gaan bij Elko in Elim. Dit duel begint om half vier.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (6x), Natasja Schuuring en Lisette Hamminga (4x), Karen Oostmeijer, Nick Brandsma en Aaltje Kinderman (1x).