Matthijssen/Mollema winnen in Vries

Het zijspanduo William Mattijssen en Sandra Mollema hebben in Vries de eerste ronde voor het open Nederlands kampioenschap met succes afgesloten. Het kampioenskoppel zegevierde in alle series en was ook in de afsluitende finale te snel voor de rest van het deelnemersveld.

Het weer zat niet echt mee in Vries, waardoor alles werd opgeschoven en de trainingen werden ingekort. Tegen elf uur werd het startsein gegeven voor een vrije training en een proefstart aan de overzijde van de baan. Omdat de baan nog erg nat was, werden er een paar voorzichtige rondjes gemaakt en een modderige proefstart. Toch hadden William Matthijssen uit Alteveer en Sandra Mollema, tegenwoordig woonachtig in Delfzijl, er een goed gevoel over. Het duo keek dan ook uit naar de eerste serie.

Omdat het om een wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap ging, werden er vier series verreden waarin alle teams punten konden scoren die meetellen voor het NK. De drie puntbesten plaatsten zich rechtstreeks voor de A-finale en de nummers vier tot en met acht konden nog strijden in een B-finale voor de laatste twee plekken in de A-finale. De punten in beide finales tellen overigens niet mee voor het NK.

In de eerste serie stonden Matthijssen en Mollema op de buitenste startpositie met de groene helmkleur. De geultjes waren aan de buitenzijde zeer geschikt om te starten en het duo stoof ook uit de startblokken om meteen de leiding te pakken. Inmiddels was de baan al een stuk droger dan in de training, dus de snelheid zat er al goed in. Met een mooie voorsprong werd het tweetal dan ook als eerste afgevlagd.

In de tweede serie schoof het duo een plekje opzij en werd er gestart vanaf positie vier met de gele helmkleur. Ook hier kwam het duo goed weg en wist als eerste de bocht in te duiken. De leiding werd niet meer uit handen gegeven en ook in deze serie kwamen ze als eerste over de finish.

Een serie later werd er vanaf de binnenkant gestart op positie twee met de blauwe helmkleur. Hier waren de geultjes veel dieper en er moest even flink gegraven worden om een geschikt geultje te vinden. Na een snelle start dook het duo samen met de combinatie Dtez/Arling de eerste bocht in. Matthijssen en Mollema wisten al snel hun lijn te vinden en kwamen als eerste uit de bocht. Er werd flink aangezet om een voorsprong op te bouwen op de nummer twee. Na vier snelle rondes wist het duo ook in deze serie als eerste over de finsih te komen.

De laatste serie schoof het duo nog een plekje naar binnen op positie één met de rode helmkleur. Ook hier kwamen ze goed weg en wisten ze meteen de leiding te pakken. Deze werd niet meer afgegeven en ze zagen opnieuw als eerste de finishvlag vallen.

Met het maximum aantal punten meetellend voor het open Nederlands kampioenschap mocht het duo als eerste een startpositie kiezen voor de A-Finale. Er werd unaniem besloten dat dit positie drie zou worden met de witte helmkleur.

Voordat de finale van start ging, kregen alle teams een vrije ronde vanwege het verleggen van de tweede bocht. Matthijssen en Mollema gaven hun ogen goed de kost en probeerden hun ideale lijn te bepalen. Eenmaal bij de start aangekomen, werd het ideale gootje klaargemaakt en de starpositie ingenomen.

Er volgde een superstart en het duo stoof richting de eerste bocht om er vervolgens ook als eerste uit te komen. Matthijssen en Mollema hadden de snelheid er goed in en met een mooie voorsprong werd het duo als eerste afgevlagd.

‘Het ging weer super’, vertelde bakkeniste Sandra Mollema na afloop van de wedstrijd. Het tweetal maakt zich nu op voor de race op de droombaan van Eenrum, waar op 29 april de tweede ronde om het open NK wordt afgewerkt.

Uitslagen Vries: 1. Matthijssen/Mollema; 2. Detz/Arling; 3. Goodwin/Brown; 4. Frederiksen/Grandt; 5. Bruins/Bruins (foto: Henk Mannes).

No Replies to "Matthijssen/Mollema winnen in Vries"