Turnsters GAV Unitas in wachtkamer voor finale

Namens GAV-Unitas uit Usquert hebben zaterdag zes meisjes meegegaan aan de tweede voorwedstrijd turnen in Grijpskerk. Voor een aantal van hen is het nog even afwachten of ze in de finale mogen uitkomen.

In de eerste wedstrijd moesten Romy Bakker (mini instap D3), Fabiola van Dijk en Jente Slob (instap D3), Marre Tuininga en Alicia Bethlehem (Pupil 1 D2) in actie komen. Bakker, van Dijk en Slob begonnen op balk. Deze was bij Bakker een beetje wiebelig en ze vergat om bij de passé stand op haar tenen te gaan staan. Dit koste haar 0.3 aftrek. Haar cijfer kwam daardoor niet hoger dan 12.467. Het tiende cijfer in haar groep. Van Dijk en Slob turnden een keurige balkoefening. Van Dijk scoorde met 13.450 hetvierdee cijfer en Slob scoorde 13.150. Dit was goed voor het elfde cijfer van haar categorie.

Op de andere baan begonnen Tuininga en Bethlehem op brug. Voor Tuininga een zeer goed toestel. Haar oefening werd keurig uitgevoerd en ze scoorde 12.300. Bethlehem turnde een mindere oefening dan ze kan en haar cijfer was dan ook teleurstellend een 10.950. Bakker, van Dijk en Slob gingen vervolgens naar vloer. Voor Bakker en van Dijk een zeer goed toestel. Dit was dan ook te zien in de uitvoering en in het cijfer. Beide dames scoorden daarmee het hoogste cijfer van hun categorie. Bakker een 14.300 en van Dijk een 13.350. Jente Slob heeft de afgelopen weken zeer goed geoefend op de vloer en dit was te zien. De elementen werden veel netter uitgevoerd dan op de vorige wedstrijd. Er werden geen grote fouten gemaakt en ze kreeg daardoor het cijfer 12.300.

Voor Tuininga en Bethlehem was het de beurt op balk. Ook deze oefening was voor Bethlehem teleurstellend. Helaas met 2 vallen en een aantal wankelingen kwam haar cijfer niet hoger dan 10.700. Dit was het vijftiende cijfer van de groep. Tuininga staat stevig op de balk en laat zien dat ze niet bang is. Helaas moest ze wel een val incasseren na de koprol. Haar cijfer kwam daardoor op 11.900. Dit was het vijfde cijfer van haar categorie. Bakker, van Dijk en Slob gingen naar sprong. Hier turnen ze alledrie een handstand platval op verhoogd vlak.

Bakker turnde niet naar kunnen. De sprong was wat slordig uitgevoerd en ze scoorde hiermee dan ook het negende cijfer van de groep, namelijk een 13.733. Van Dijk turnde een keurige sprong zoals ze hem kan. Goed voor het vijfde cijfer van haar groep (13.275). Slob turnde ook naar kunnen maar met het platvallen maakte ze haar rug iets te hol waardoor ze niet helemaal mooi plat neer kwam op de mat. Haar score was 13.300. Goed voor het vierde cijfer van haar groep.

Tuininga en Bethlehem waren op vloer aangekomen. Dit is voor beide dames een prima toestel. Er werd netjes geturnd en geen grote fouten gemaakt. Tuininga scoorde 14.100 en Bethlehem 13.850. Bakker, van Dijk en Slob zijn aangekomen bij hun laatste toestel, namelijk de brug. Bakker is zeer goed in dit toetel maar dat kwam er op de wedstrijd niet helemaal uit. Ze vergat de streksprong halve draai die ze later nog wel deed. Anders koste haar dit twee punten aftrek. Met het inturnen viel ze steeds na de buikdraai. Op de wedstrijd bleef ze op de stok zitten en turnde keurig op de lage ligger. Haar score was 13.900. Goed voor het vierde cijfer in de groep.

Van Dijk heeft veel moeite met de buikdraai op brug. Daarom is besloten om deze weg te laten. Dit kost wel 0.3 punten aftrek. Haar cijfer was 13.067. Het vijftiende cijfer van de groep. Slob turnde een super oefening op brug en scoorde hiermee het 5e cijfer van de groep, 13.900.

Tuininga en Bethlehem waren aangekomen op sprong waar ze beide een handstand op de kast – platval op de mat turnen. Tuininga gaat op sprong niet helemaal gestrekt naar de handstand en daardoor kwam haar score niet hoger dan 12.700. Dit was het vijftiende cijfer van de groep. Beide sprongen van Bethlehem waren slordig en niet gespannen. Helaas scoorde ze het 21e cijfer van de groep, 12.450. Bakker eindigt met een puntentotaal van 54.400 op de tweede plaats van de 25 deelnemers. Van Dijk werd uiteindelijk vijfde en Slob eindigde daar vlak achter op de zesde plaats van de 17 deelnemers.

Tuininga eindigde met een vierde plaats net buiten het podium en Bethlehem moet genoegen nemen met een elfde plaats van de 26 deelnemers. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Romy Mulder (instap D2). Mulder begon op brug met een fantastische oefening! Haar hol/bol houding en de zwaaien waren de afgelopen weken sterk verbeterd. Ze scoorde met deze oefening 14.000. Dit was het derde cijfer in haar categorie.

Mulder vindt balk best spannend. Daarom is gekozen om de handstand te vervangen door de zweefstand en de koprol weg te laten. Dit pakte goed uit met 13.100 als score. Wederom het derde cijfer van haar groep. Vol vertrouwen door naar de sprong. Hier turnt Mulder twee keer een super mooie handstand platval tot ruglig op de valmat. Goed voor het tweede cijfer uit haar groep, 13.375. Als laatste toestel de vloer.

Hier valt voor Mulder nog winst te behalen. Vooral de loopsprongen verdienen nog de nodige aandacht. Verder moet gewerkt worden aan de plus elementen om zo een hogere score te krijgen. Ze turnde een keurige oefening met als cijfer 11.650. Dit was goed voor het dertiende cijfer in haar groep. Toen alle punten bij elkaar opgeteld waren, mocht Mulder met een puntentotaal van 52.125 het podium betreden om haar bronzen medaille in ontvangst te nemen. Mulder nam het tijdens de wedstrijd op tegen 24 andere turnsters. Bakker is verzekerd van een finaleplaats. Voor van Dijk, Slob, Tuininga, Bethlehem en Mulder is dit nog even afwachten.

No Replies to "Turnsters GAV Unitas in wachtkamer voor finale"