Vrouwen Artemis schitteren in Hoogeveen

Dat Artemis over een aantal regelmatig uitstekend presterende hardloopsters beschikt, bleek afgelopen weekeinde eens te meer tijdens de 12e editie van de Cascaderun in Hoogeveen. Op de hoofdafstand, de 10 Engelse mijlen oftewel 16,1 kilometer, werd Simone Binnema (Eenrum) met een persoonlijk record verdienstelijk vierde bij de vrouwen 45. Hilda Broekhuizen en Gonny Houtman, beiden uit Winsum, haalden met een eerste en een derde plaats het podium bij de vrouwen 55.

De Cascaderun is door de jaren heen doorgaans gehouden onder prima weersomstandigheden. Volledig in tegenspraak met Buienradar braken de weergoden met deze traditie. Lopers, publiek, muzikanten en medewerkers werden op fikse plensbuien getrakteerd.

Volgens de organisatie bekeken 30.000 toeschouwers de verrichtingen van de ruim 8000 lopers op de verschillende afstanden. Het mooie parcours voerde de deelnemers vanaf de start op het Raadhuisplein in het centrum van Hoogeveen naar Zuidwolde, langs de Hoogeveensche Vaart weer terug naar het centrum, waar de finish in de Hoofdstraat wachtte.

Artemis telde vier deelnemers op de 16,1 kilometer. Simone Binnema was hiervan de snelste. Met een snelle tijd van 1.14.24 uur miste ze met een knappe vierde plaats net het podium. Dat ze onder andere gevestigde namen als Marjan Oostinga (Eelde) en Christien Koning (Eelde) voor zich moest dulden is geen schande. Haar tijd betekende echter wel een persoonlijk record. De Eenrumse verbeterde haar oude toptijd op deze afstand met 21 seconden.

Bij de vrouwen 55 ging de winst met grote voorsprong naar Hilda Broekhuizen. Met haar prima tijd van 1.16.35 uur bleef ze nummer twee Alja Klok uit Goor maar liefst 4.11 minuten voor. Gonny Houtman werd, bij het ontbreken van een vrouwen 65 categorie, in de categorie vrouwen 55 keurig derde in 1.20.59 uur.

Jaap Smith (Baflo) completeerde de Artemis-afvaardiging in Hoogeveen. De Bafloër, na een langdurige blessure weer op de goede weg terug, noteerde een nette tijd van 1.22.09. Hij werd hiermee 90e bij de mannen 45 in een veld van 243 deelnemers. Dat de Keniaanse lopers en loopsters op alle afstanden met de winst aan de haal gingen, is al lang geen nieuws meer. De Cascaderun is een leuk evenement en kent een prima organisatie.

Arjen Kwint uit Loppersum was zondag een van de 788 finishers in de elfde Marathon Deutsche Weinstrasse. De start en finish vonden plaats in het plaatsje Bockenheim, gelegen in de deelstaat Rijnland-Palts. Het natuurlijke parcours was geen moment vlak en kende 495 hoogtemeters. Kwint kwam halverwege door in 1.51.19 uur. Het tweede gedeelte ging in 2.05.56 uur. Hij finishte met een keurige totaaltijd van 3.57.15 uur als 34e bij de mannen 45 in een veld van 114 deelnemers. `Het was een zware tweede helft. Ik heb genoten van de omgeving en ik heb mijn doel, deze marathon binnen de vier uur te lopen, gehaald`, aldus de tevreden Lopster.

De Drents Friese Woldrunners hadden vrijdag het landgoed Nienoord in Leek uitgezocht voor een kleinschalige marathon. Het parcours omvatte acht ronden van 5,1 kilometer en een aanloopronde van 1,4 kilometer over wegen, fiets-, zand- en bospaden over het langoed Nienoord, langs camping Crystal Lake en langs het Leekster meer. Janneke Cazemier uit Warffum was de enige vrouw onder de totaal zes deelnemers. Zij noteerde voor haar 89e marathon een tijd van 4.49.48 uur. Zondag wacht de 90e marathon in Enschede.

No Replies to "Vrouwen Artemis schitteren in Hoogeveen"