Bekerwinst en gelijkspel korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo zijn de afgelopen week twee keer in actie gekomen. Op dinsdag trad men aan in de kwartfinale van de AP Buitenbeker tegen competitieconcurrent It Fean/Boelenslaan. Na een ruststand van 9-9, wist DWA/Argo met 15-18 te winnen. Dit betekent dat DWA/Argo door is naar de halve finale. Deze wordt gespeeld op dinsdag 15 mei om 20.00 uur in Zuidwolde (Drenthe) tegen ZKC 2. Zaterdag gingen de korfballers uit Winsum en Bedum voor de competitie op bezoek bij Elko in Elim. Elko was tot aan dat moment de mede-koploper in de ranglijst. De vorige ontmoeting wist Elko met 12-17 te winnen, maar nu had men meer moeite met DWA/Argo. Dit bleek ook uit de cijfers, want na een 12-11 ruststand, wist DWA/Argo in de spannende slotfase een punt uit het vuur te slepen: 18-18.

Onder prachtige weersomstandigheden klonk om half vier het eerste fluitsignaal. Elko opende al snel de score, maar Tom van der Laan reageerde vlot, waarmee de toon van de wedstrijd was gezet. Na doelpunten die om en om vielen, liep DWA/Argo bij 5-4 door drie treffers op rij uit naar 5-7. De treffers kwamen uit handen van Natasja Schuuring, Nick Brandsma en Lisette Hamminga.

Na één tegengoal van Elko volgden opnieuw twee treffers van de gasten. Dit keer waren Tom van der Laan en Nick Brandsma, die zijn vizier op scherp had staan de eerste helft, succesvol. Elko liet zich echter niet zomaar verslaan en herpakte zichzelf. Met vier goals achter elkaar namen de Drenten het heft weer in handen. Er stond een 10-9 stand op het scorebord, maar Nick Brandsma wist opnieuw het gat van de korf te vinden en dat was ook het geval na twee treffers van Elko. Hij schoot vlak voor het rustsignaal 12-11 door de korf.

Na de pauze viel er pas na zes minuten een treffer te bewonderen. Deze kwam uit handen van Elko en werd meteen gevolgd door nog eens twee doelpunten van de thuisploeg. Het leek bij de stand van 15-11 even dat het gat definitief geslagen was. De jongelingen uit Winsum en Bedum wilden echter nog niet opgeven en vochten voor wat ze waard waren. Lisette Hamminga en Sam Pestoor waren beide trefzeker.

Na het antwoord van Elko, wist Gert-Jan Stulp, in de eerste helft al in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Tom van der Laan, van afstand raak te schieten waardoor er 16-14 op het scorebord stond. DWA/Argo kreeg er weer geloof in en dat was ook te zien aan het spel. Verdedigend zat het goed dicht en in de aanval bleven de Groningers aandringen. Na een doelpunt van Elko, zorgden Sam Pestoor en Natasja Schuuring (2x) met hun doelpunten voor een gelijke stand: 17-17.

Er volgde een spannende slotfase. Elko was de eerste die weer tot een treffer wist te komen, maar Lisette Hamminga was belangrijk voor haar team en schoot de 18-18 binnen. Er waren nog een paar minuten te spelen maar er veranderde niets meer aan de stand. Zo sleepte DWA/Argo na een goed gespeelde pot een verrassend, maar heel belangrijk punt binnen.

Zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij Invicta/Frigro in Kollum. Deze ploeg staat onder DWA/Argo in de ranglijst. In de strijd tegen degradatie zal de winnaar belangrijke punten pakken. Het duel begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Natasja Schuuring (4x), Lisette Hamminga (3x), Tom van der Laan en Sam Pestoor (2x), Gert-Jan Stulp (1x).

Uitslagen & stand
It Fean/Boelenslaan - Lintjo       5-10
Invicta/Frigro   - Pallas ’08    13-21
Harkema       - Emmeloord     14-16
Elko        - DWA/Argo     18-18

Stand:
Emmeloord                9-18
Elko                  10-17
Pallas ’08                9-12
It Fean/Boelenslaan           10- 9
DWA/Argo                10- 7
Invicta/Frigro             10- 6
Lintjo                 10- 5
Harkema                 10- 4

No Replies to "Bekerwinst en gelijkspel korfballers DWA/Argo"