Goud en zilver voor turnsters VIOS

Een vijftal turnsters van VIOS uit Warffum kwam onlangs in actie tijdens het provinciaal kampioenschap in Hoogezand. Marilynn Raat wist provinciaal kampioen te worden en Annieka Reker pakte het zilver.

In de eerste wedstrijd kwamen Lisa de Winter, Madelief Hendriks en Marilynn Raat in actie. De Winter begon op de balk. Tijdens het inturnen verliep alles goed, zelfs de radslag werd tot stand geturnd. Tijdens de wedstrijdoefening verliep het anders. De Winter moest de balk twee keer vroegtijdig verlaten.

Snel de balk vergeten en door naar het volgende onderdeel, de vloer. De Winter turnde een goede oefening, dit leverde haar het tweede cijfer. Ook op de sprong verliep alles naar wens en ook hier werd het tweede cijfer behaald. Als laatste moest De Winter naar rek, waar een oefening werd geturnd die veel kracht kostte. De Winter turnde geen optimale oefening vanwege het mislukken van de kip, het leverde een 10.100 op. Ze eindigde daardoor op een vijfde plaats.

Hendriks en Raat turnden in dezelfde wedstrijd. Ze begonnen op de sprong. Raat en Hendriks lieten allebei mooie sprongen zien. Hendriks scoorde 13.500, het derde cijfer. Raat scoorde 13.650 en behaalde hiermee de hoogste score. Als tweede onderdeel stond brug op het programma. Dit is een erg spannend onderdeel omdat Raat en Hendriks de streksalto nog niet volledig onder controle hebben. Gelukkig turnden beide turnsters een mooie oefening, inclusief een streksalto tot stand.

Het volgende toestel was balk. Ook hier waren wat spannende onderdelen te turnen. Hendriks mocht als eerste van de twee. Ze turnde een super oefening zonder val en inclusief een nieuwe afsprong. Raat turnde ook een mooie oefening zonder val. Ze liet voor het eerst een boogje op de wedstrijd zien.

Op naar het laatste onderdeel, de vloer. Hendriks liet een mooie oefening zien, maar maakte helaas een klein foutje tijdens haar oefening wat haar veel punten heeft gekost. Hendriks werd met een verschil van 0.033 net vierde. Raat turnde geen optimale vloeroefening, maar het was genoeg om haar eerste plaats te behouden. Zij werd provinciaal kampioen.

In de tweede wedstrijd turnden Eline Lanting en Annieka Reker. Lanting begon op de vloer. Zij turnde daar een oefening met veel uitstraling. Ze scoorde een 12.600. Het volgende onderdeel was de sprong. Lanting vindt het springen over de pegasus erg spannend maar op wedstrijden scoort ze altijd mooie scores. Ook nu weer, want ze scoorde 13.150 voor haar overslag over de pegasus en een 13.400 voor haar hurksalto. Als derde ging Lanting naar de rekstok. Ze turnde hier voor haar doen geen optimale oefening.

Als laatste ging ze naar balk. De training ervoor had Lanting voor het eerst na een lange tijd weer radslag op de balk gedaan, nu zou ze deze voor het eerst op een wedstrijd turnen. Ze turnde een nette oefening zonder val, met een radslag en scoorde op de balk dan ook het tweede cijfer. Uiteindelijk eindigde ze op een nette zesde plaats.

Reker begon haar wedstrijd op brug, waar ze een nette oefening turnde en het eerste cijfer behaalde. Het tweede toestel voor Reker was de balk. Ze turnde voor het eerst boogje achterover op de balk op een wedstrijd en met succes. Reker viel niet van de balk en scoorde een prima cijfer.

Vervolgens ging ze naar vloer. Reker turnde een nette oefening zonder grote fouten, ze scoorde een 11.900. Als laatste stond sprong op de planning, een onderdeel waar Reker altijd goed op scoort. Reker sprong twee keurige sprongen en behaalde ook op dit toestel het eerste cijfer. Na een goede wedstrijd mocht ze het zilver in ontvangst nemen.

Trainsters Emma Reinders en Denise Raat kijken tevreden terug op een geslaagde wedstrijddag. De turnsters hebben veel nieuwe dingen laten zien en kunnen nu verder trainen voor volgend seizoen.

No Replies to "Goud en zilver voor turnsters VIOS"