Roxanne Lantinga provinciaal kampioen

Roxanne Lantinga uit Uithuizen is onlangs gehuldigd als provinciaal kampioen tijdens de titelstrijd turnen dames groep NTSA in Hoogezand. Namens GAV Unitas uit Usquert deden er twee turnsters mee. Ook Yvon van Alteren (Instap D1) was van de partij. Zij ontving een bronzen plak.

Van Alteren moest in de eerste wedstrijd. Zij ging de strijd aan met vijf andere turnsters uit Groningen. Van Alteren begon als eerste op brug. Dit is haar moeilijkste toestel. Ze deed twee plusjes, namelijk een borstwaartsom met afzet van twee voeten en de afsprong, voorover duikelen en drie seconden in hoekhang hangen. Haar zwaaien aan de hoge ligger voerde keurig uit daarna moet ze eraf springen en een halve draai sprong maken. Door spanning vergat ze streksprong half te doen. De jury strafte dit niet af met twee punten neutrale aftrek.

Ook haar hoekhang hield ze geen drie seconden vol, waardoor ze 0,3 punten aftrek kreeg. Uiteindelijk was haar D-score 5.1 en haar eindcijfer 11.767. Dit was het vijfde cijfer van de groep. Haar tweede toestel was de balk. Dit toestel beheerst ze goed. Helaas viel ze bij koprol voorover van de balk. Dit kostte haar minimaal 1.3 aftrek. Verder voerde ze haar oefening netjes en beheerst uit. De D-score voor haar balkoefening was 5.4 en haar eindcijfer 12,70. Dit was het beste cijfer van de groep.

Vol goede moed ging ze naar het derde toestel en dat was vloer. Hier had ze heel goed op geoefend en deed ze drie plus-elementen waardoor haar D-score 5.4 werd. Ze voerde de vloeroefening keurig uit en maakte geen grote fouten. Haar eindcijfer was 13.00. Dit was het tweede toestel. Na drie toestellen lagen de cijfers erg dichtbij elkaar. Het laatste toestel (sprong) moest goed uitgevoerd worden.

Van Alteren deed hier een handstandplatval en een streksprong. Deze twee sprongen werden keurig uitgevoerd. Dit leverde haar het beste cijfer op met 13,767. Met een totaal van 51.017 kreeg ze de bronzen medaille omgehangen. Een mooie prestatie waar ze superblij mee was. De eerste drie turnsters lagen erg dichtbij elkaar. De eerste had een totaal van 51.35 en de tweede 51.05.

In de tweede wedstrijd kwam Roxanne Lantinga in actie. Zij ging de strijd aan met zeven andere tunsters uit de provincie. Lantinga begon op balk. Deze voert ze normaal erg stabiel en zeker uit. Dit keer was ze erg zenuwachtig en zaten er diverse wankelingen in haar oefening. Gelukkig bleef ze er wel op staan. Haar D-score op balk was 5.1 en haar eindcijfer 12.1. Dit was het tweede cijfer van de groep. Haar tweede toestel was de vloer. Ze turnde de maximale pluselementen waardoor haar D-score op 5.7 uitkwam. De oefening werd netjes uitgevoerd zonder grote fouten. Als eindcijfer kreeg ze 13.35 dit was het derde cijfer.

Vervolgens naar sprong. Hier deed ze een handstrandoverslag over de pegasus en een salto voorover. Beide sprongen voerde ze keurig uit en werd hier ook voor beloond met het beste cijfer van de groep. Ze kreeg een gemiddeld cijfer van 13.525. Als laatste toestel de brug. Ook deze voerde zonder grote fouten keurig uit. Met een D-score van 5.1 en een eindcijfer van 13.30 was dit het derde cijfer. Met een totaal van 52.275 was ze de beste van Groningen en kreeg ze de gouden medaille omgehangen. Het was een lange dag maar trainster Linda Uilhoorn kijkt terug op een zeer geslaagde dag met twee blije turnsters.

Zaterdag werd de tweede voorwedstrijd NTS B gehouden in Bellingwolde. Namens GAV-Unitas kwam Celine Veening in actie. Veening was tijdens de eerste voorwedstrijd in Musselkanaal zesde geworden. Er moest dus goed geturnd worden om door te gaan naar de finale.
Veening begon haar wedstrijd op vloer. Deze voerde ze veel beter uit dan de vorige wedstrijd. Ze heeft een oefening op muziek. Waar ze vorige keer nog een beetje onzeker was turnde ze nu mooi met haar hoofd omhoog en zag het eruit dat ze er plezier in had! Ze kreeg als cijfer en 10. 533. Dit was het zevende cijfer in haar groep.

Vervolgens door naar de sprong. Veening turnde twee keer een handstandoverslag over de pegasus. Deze voerde ze goed uit. De tweede sprong was iets beter als de eerste. Het gemiddelde cijfer was 10.925, goed voor het zevende cijfer. Daarna door naar de brug. Het ophurken bleek voor Veening lastig omdat ze niet met twee voeten op de stok kwam. Gelukkig bleef ze erop zitten en ging de rest van haar oefening goed. Hier en daar wat slordigheidsfoutjes. Ze kreeg als cijfer een 10.150. Dit was het tiende cijfer in de groep.

Na drie toestellen stond Veening op de zevende plaats. Alleen met een goede balkoefening had ze nog zicht op een finaleplaats. Het inturnen verliep heel goed. Helaas had ze tijdens de wedstrijd een val met de fouétedraai. Verder voerde ze haar oefening super uit. Mooie sprongen en een hoge handstand. Haar cijfer kwam door de val niet hoger dan 10.033. Door de val van de balk haalde ze het podium niet, maar mist ze ook een finaleplaats. Veening kan nu trainen op nieuwe elementen en oefeningen voor volgend seizoen.

No Replies to "Roxanne Lantinga provinciaal kampioen"