Trias klopt op deur promotieklasse

De laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen, waarin zowel voor de volleyballers van Trias als voor tegenstander Impala nog veel op het spel stond, heeft Trias met 3-1 weten te winnen. Een en ander houdt in dat Trias zaterdag in de PD mag spelen om een plek in de promotieklasse.

Aan het begin van de laatste speelronde was de strijd om de tweede plek nog in volle gang. Concurrenten Veracles en Krathos zouden als eerste de strijd met elkaar aangaan. Om alles in eigen hand te kunnen houden had Trias een 3-1 overwinning nodig. Voor de start van de wedstrijd tegen Impala DS 3 was de uitslag van de concurrenten bekend. Veracles had met 3-1 weten te winnen en dat was een gunstige uitslag voor de dames van Trias. Hierdoor waren nog maar twee gewonnen sets nodig.

Hoewel in een belangrijke wedstrijd als deze de zenuwen altijd een rol spelen, ging Trias redelijk van start. Toch ging het gelijk op. Ondanks dat er wat foutjes gemaakt werden bleven de dames vertrouwen houden in een goede afloop. En terecht zo bleek, want de eerste set ging met 25-21 naar de thuisploeg.

Bij aanvang van de tweede set had Trias de zenuwen inmiddels wat beter onder controle. In de loop van het duel gingen de dames dan ook steeds beter spelen. Het oude vertrouwde wapen, de service, leverde al in het begin van de set een puntenreeks op waardoor Trias kon uitlopen op Impala. Wat hun redding was, zo bleek. Door een sterke serveerster aan de overkant wist Impala een aantal punten op rij te scoren waardoor het gaatje weer minimaal werd. Gelukkig voor Trias bleek dit kleine gaatje voldoende te zijn. Met 25-22 ging ook te tweede set naar Trias en waren de dames zeker van een plekje in de PD.

In de derde set bleek dan ook dat de dames alle zenuwen van zich af hadden afgespeeld. Met de service wisten de dames wederom punten te scoren, de pass liep goed en de aanvalsters wisten de set-ups te benutten. Deze set ging met gemak naar Trias: 25-13.

De laatste set was het voornamelijk de service van de tegenpartij die het Trias moeilijk maakte. Dit maal was het Impala dat een gaatje wist te slaan. Daarnaast waren het de dames van Trias zelf die wat fouten begonnen te maken. De dames moesten deze set dan ook uit handen geven: 22-25. Hierdoor wist men rechtstreekse degradatie te ontlopen en zaterdag mogen ze PD spelen om in de eerste klasse te blijven.

Het programma voor de PD-wedstrijden is inmiddels bekend. Trias speelt zaterdag een driekamp in Sportcentrum Leek, waarin slechts een plek voor de promotieklasse te halen valt. De tegenstanders zijn DIO/Bedum ds 2 (promotieklasse) en Oranje Nassau ds 3 (eerste klasse). Om 11.30 uur speelt Trias de eerste wedstrijd tegen DIO/Bedum, gevolgd door het duel tegen Oranje Nassau dat om 13.00 uur begint.

* Trias – Impala 3-1. Setstanden: 25-21, 25-22, 25-13 en 22-25.

No Replies to "Trias klopt op deur promotieklasse"