Volleybaldames Trias blijven eersteklasser

De volleybaldames van Trias zijn er niet in geslaagd om voor volgend seizoen een plek in de promotieklasse af te dwingen. Zowel de wedstrijd tegen DIO Bedum als Oranje Nassau (ON) werden zaterdag met 2-0 verloren.

De eerste wedstrijd in de driekamp ging tussen concurrenten DIO Bedum en Oranje Nassau. Op de tribune concludeerden de speelsters en hun trainer/coach dat het zeker geen kansloze missie zou worden. De concurrenten maakten het elkaar lastig in de eerste wedstrijd maar DIO Bedum wist de winst naar zich toe te trekken.

Het was daarna aan Trias om zich te bewijzen. DIO Bedum was de eerste tegenstander. De dames begonnen zwak aan de wedstrijd en keken al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Ze wisten het gat wel weer te dichten. Sterker nog, de daarop volgende vijf punten gingen naar Trias.
Hoewel het gelijk op ging was het toch telkens Bedum dat een gaatje wist te houden. Dit bleek uiteindelijk genoeg om de eerst set te pakken: 25-19. Voor Trias was het zaak om de tweede set te pakken. Bij een 1-1 stand in sets zou een derde en beslissende set gespeeld worden. In het andere geval zou het 2-0 zijn, was de wedstrijd gespeeld en de winnaar bekend.

Geconcludeerd kon worden dat Trias ook in de tweede set bij lange na niet hun beste spel speelde. Het was onduidelijk en er werden veel fouten gemaakt. Desondanks ging het ook deze set aardig gelijk op. Het mocht echter niet baten. Bedum wist ook deze set met 25-19 te winnen. Voor de tegenstander was dat de garantie dat zij in het seizoen 2018-2019 in de promotieklasse mogen uitkomen.

Om eventueel nog ergens recht op te hebben moesten de dames de tweede wedstrijd binnen zien te slepen. Helaas verliep het dueltegen Oranje Nassau niet veel beter. Oranje Nassau wist een gat te slaan waar Trias niet van terug wist te komen. Met 25-17 ging deze set naar de tegenstander.

In de tweede set daarentegen was het Trias dat wat beter in het spelletje kwam. Nog altijd wisten de dames niet hun niveau te halen, maar toch wisten ze een gat te slaan van maar liefst acht punten. Men zou zeggen dat dit voldoende zou zijn om de setwinst te pakken. Niets was echter minder waar. Trias gaf de voorsprong uit handen en daarmee niet alleen de set-, maar ook de wedstrijdwinst. Het was typerend voor deze teleurstellende dag.

Met twee verloren wedstrijden maken de dames geen kans om een plek in de promotieklasse en zullen ze in seizoen 2018-2019 wederom in de eerste klasse uitkomen.

No Replies to "Volleybaldames Trias blijven eersteklasser"