Weergoden verpesten grasbaanrace Eenrum

Racen op de droombaan van Eenrum. Het had zo mooi kunnen zijn. De tweede ronde van het Dutch Open Grasstrack eindigde echter in een nachtmerrie voor de echte liefhebbers van de motorsport. Sterker nog, er kon niet eens gestart worden. De weergoden lagen flink dwars en de organisatie durfde het niet aan om de coureurs hun rondjes te laten rijden.

Het zijspanduo William Matthijssen en Sandra Mollema hadden zich op een mooie wedstrijd verheugd, maar konden ook niet bevroeden dat het evenement in het water zou vallen. De baan ligt het kampioenskoppel goed en ze keken uit naar een mooie wedstrijd.

Tegen de klok van half negen verzamelden de teams zich in het nogal natte rennerskwartier. Het had de avond ervoor namelijk flink geregend. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds, maar vooralsnog was het in de ochtend droog.

Alles werd in gereedheid gebracht voor de eerste vrije training van twee minuten. Na de rijdersbespreking ging rond de klok van tien uur de fuik open voor de eerste trainingen. Het team Matthijssen/Mollema kon aan de voorgangers zien dat de baan erg nat en glad was, dus toen het duo de baan op mocht, werden er eerst een paar voorzichtige meters gemaakt. Door het vele water en modder wat van de wielen af kwam verliet het duo zeer vies de baan.

Tijdens de tweede training was het meeste gras inmiddels al van de baan gereden. Matthijssen/Mollema probeerde een paar snelle rondes neer te zetten. De baan was echter dusdanig nat en glad dat dit plan ook in het water viel.

De organisatie had na de vrije trainingen besloten de starttraining uit te stellen tot voor de eerste serie. iedereen zou dan voorafgaande aan zijn eerste serie de mogelijkheid krijgen voor een proefstart met lint. Zo hadden de mannen van de baandienst voldoende tijd om de baan klaar te maken voor de eerste wedstrijd.

De tractoren kregen het echter niet voor elkaar om de losse modder van de baan te halen en met het voorspelde slechte weer op komst werd besloten de wedstrijd af te gelasten. Motorclub Eenrum liet later weten het bijzonder jammer en frusterend te vinden dat men voor het jaar op rij te maken had gekregen met vervelende weersomstandigheden. Er viel hen echter niets te verwijten. Omwille van de veiligheid van alle deelnemers was de afgelasting het enige juiste besluit dat men kon nemen.

Voor de toegangskaarten die op 29 april zijn verkocht, geldt dat men niet overgaat tot terugbetaling van het entreegeld. De kaarten zijn geldig tijdens de Dutch Open van volgend jaar. ‘We hopen op uw begrip en zien u graag terug bij de WK langbaan op 19 augustus’, aldus de Eenrumer motorclub. De volgende wedstrijd voor Matthijssen/Mollema is op Hemelvaartsdag (10 mei) in het Duitse Herxheim.

No Replies to "Weergoden verpesten grasbaanrace Eenrum"