Danara Stoppels pakt goud in Amsterdam

Op hemelvaartsdag werd in Amsterdam The International Amsterdam Battle U18 georganiseerd. Dit is een atletiekwedstrijd voor jongens en meiden tot 18 jaar uit Duitsland, België en Nederland. De 15-jarige Danara Stoppels uit Holwierde mocht Nederland vertegenwoordigen op twee onderdelen.

De Noord-Groningse begon op de winderige baan met discuswerpen. De wind stond schuin tegen en dat betekent een voordeel voor de discuswerpsters. Bij de eerste worp kwam de discus mooi op de wind te liggen en daardoor vloog hij naar 38,20 meter. Een nieuw persoonlijk record en goed voor een vierde plaats.

Later op de dag was het speerwerpen aan de beurt. Het sterke deelnemersveld van twaalf meiden bestond voor de helft uit meiden met een persoonlijk record van over de 40 meter. Vooral Duitsland is een sterk speerwerpland. Hoewel Stoppels de jongste deelneemster was en lichamelijk nog steeds een stukje moet groeien ten opzichte van andere deeelneemsters, heeft ze zich goed laten zien. Met een worp van 44,86 meter versloeg ze alle andere deelneemsters en mocht ze de gouden medaille in ontvangst nemen.

Met deze afstand neemt Stoppels tevens de tweede plaats in bezit op de nationale ranglijst aller tijden. Dit betekent dat er in Nederland slechts één meisje van 14/15 jaar is geweest die ooit verder heeft gegooid. Als het haar lukt om dit seizoen nog een kleine drie meter verder te werpen, neemt ze de eerste plaats over. Een mooi doel om naar toe te werken.

No Replies to "Danara Stoppels pakt goud in Amsterdam"