NEC Delfzijl heeft derde periode binnen bereik

Tweedeklasser NEC Delfzijl heeft een even nuttige als mooie overwinning weten te behalen op het bezoekende FC Meppel. De Drenten werden met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd door de mannen van trainer Kees Pranger. De Havenkanters hebben uit de komende twee duels nog een punt nodig om zich kampioen van de derde periode te mogen noemen.

Dat er de nodige druk op de wedstrijd stond, was vooraf wel duidelijk. Beide ploegen konden zich geen misstap veroorloven in de jacht op nacompetitievoetbal. NEC Delfzijl begon aan het duel als lijstaanvoerder van de derde periode, terwijl FC Meppel nadrukkelijk in de achtervolging moest.

Waar NEC Delfzijl in de aanvangsfase van het treffen met de gedachten was, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. Feit was wel dat de gastheren binnen een mum van tijd op achterstand werden gezet door een treffer van Rick Meijer: 0-1. Dat was even schrikken voor de thuisclub, die zich echter snel wist te herstellen.

In de 14e minuut van het duel stuurde Thijs Sonneveld teamgenoot Jari Slort op avontuur. De man die volgend seizoen zijn geluk bij Harkemase Boys gaat beproeven, maakte geen fout en bracht beide teams op gelijke hoogte. De doelman van FC Meppel dacht een diepe bal van Daniël de Boer op te pikken, maar liet zich het leer door Jari Slort ontfutselen. De goaltjesdief liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 1-1.
Vanaf dat moment bepaalde NEC Delfzijl wat er op het veld gebeurde. ‘Behoudens de eerste fase hebben we gewoon goed gespeeld. We zaten niet alleen van het weer te genieten, maar ook van het spel van de jongens’, sprak trainer Kees Pranger na afloop van de confrontatie.

De oefenmeester zag zijn ploeg dicteren en vlak voor de thee aan de leiding komen. Een pass van Thijs Sonneveld belandde voor de schietgrage voeten van Slort, die de bal in het dak van doel joeg voor de 2-1 ruststand.

Na de pauze was het snel gedaan met de aspiraties van FC Meppel toen Daniël de Boer met een fraaie lob de Drentse doelman voor de derde keer het nakijken had gegeven: 3-1. NEC Delfzijl had daarna verder kunnen en misschien wel moeten uitlopen. De goed spelende Elsin Yilmaz was echter niet gelukkig in de afwerking. De zege kwam echter geen moment in gevaar en met die driepunter bewezen de Delfzijlsters zichzelf een prima dienst.

‘We hebben onze zinnen op de derde periode gezet en die komt nu wel erg dichtbij’, aldus Pranger. Hij voegt er meteen aan toe dat zijn team niet alleen voor de doelstelling van dit seizoen gaat voetballen. ‘Als we de mogelijkheid krijgen om hogerop te kunnen spelen, dan pakken we die mogelijkheid ook. Anders moet je er niet aan beginnen’, vindt de oefenmeester.

BIJ NEC Delfzijl gaat overigens wel het een en ander veranderen. Assistent-trainer Jan van der Zweep vertrekt naar Oranje Nassau om zich daar bij oefenmeester Erwin Heerlijn te voegen. Daarmee is het bijna onafscheidelijke duo weer in ere hersteld. Erwin Tjalma zal de taken van Van der Zweep bij NEC Delfzijl overnemen.

Van het spelersfront kwam de mededeling dat Peter Wassing overweegt om te stoppen. Thijs Sonneveld hinkt volgens zijn trainer nog op twee gedachten rond. Van Dennis Boerma is in ieder geval zeker dat hij stopt. Pranger heeft daar wel begrip voor, al vindt hij het wel jammer. ‘Hij heeft zich altijd een waardevolle kracht getoond’, zegt de oefenmeester. Hij zou graag zien dat er wat spelers met ervaring bij zouden komen, maar vindt ook dat de jongere spelers nu de kans krijgen om zich te laten zien.

‘Het zijn allemaal bespiegelingen, laten we eerst maar eens zorgen dat we periodekampioen worden’, vindt Pranger. Dat zou zaterdag al kunnen gebeuren als zijn team in Ten Boer tegen Omlandia speelt en anders wacht in het pinksterweekeinde de thuiswedstrijd tegen De Weide. Geen simpele opgaves, want beide tegenstanders hebben ook nog wel iets om voor te vechten.

* NEC Delfzijl – FC Meppel 3-1 (2-1). Rick Meijer 0-1; Jari Slort 1-1; Jari Slort 2-1; Daniël de Boer 3-1.

No Replies to "NEC Delfzijl heeft derde periode binnen bereik"