Poolster pas laat langs Middelstum

Poolster heeft in en tegen Middelstum weer eens zijn ware gezicht laten zien. De geelzwarten wisten de thuisclub een nederlaag toe te dienen. Het team van coach Jaap Danhof boekte een verdiende 0-2 zege, die overigens pas laat in de wedstrijd gestalte kreeg. Poolster heeft iets anders om voor te voetballen, nu Holwierde het kampioenschap op zak heeft. De tweede plaats is nu interessant geworden. Dat is overigens de plek waar ook het Leenster FC LEO (1-6 zege bij GEO), SIOS (1-3 winst bij Westerlee), De Heracliden (0-2 winst bij Corenos) en SJS op azen.

De druk zat er derhalve vol op bij de Spijksters, die enkele geblesseerden terug zagen komen, maar nog geen beroep konden doen op Stijn de Regt en de geschorste Jeroen de Groot.

Middelstum had eveneens alle belang bij een overwinning, omdat het zich dan definitief veilig kon spelen. De generale repetitie die de elf van coach Raymond Scholtens dinsdag afleverde, was veelbelovend. Het Garmerwolder GEO kreeg met maar liefst 6-1 aan de broek en dus kon Poolster zich voor een echt voetbalgevecht opmaken.

Op het veld was dat echter niet te zien. Middelstum probeerde het wel, maar met plaatsvervangend laatste man Dennis Smit aan het verdedigende roer werd er vrijwel niets weggegeven. Poolster was vanaf de aftrap vastbesloten om het de thuisclub zo lastig mogelijk te maken en slaagde daar behoorlijk in. Met wat meer fortuin had spits Dennis van Dijk de score al binnen enkele minuten kunnen openen, maar de blauwhemden kwamen met de schrik vrij.

Het was goed te zien dat Bijlsma weer een flink deel van de wedstrijd meedeed. De man die altijd in de weer is en vaak de hele breedte van het veld bestrijkt, liet weer iets van zijn oude glans zien en was een van de smaakmakers van de gasten. Overigens scheelde het ook flink dat buffelaar Erik Rentema weer van de partij was.

Middelstum had het moeilijk, maar wist de theepauze zonder schade te halen en dat mocht al een klein wonder worden genoemd. Poolster liet zich er niet door van de wijs brengen en ging ook in het tweede bedrijf op jacht naar de openingsgoal.

Middelstum werd na de hervatting van het bekende kastje naar de muur gestuurd, maar moest het hoofd pas na driekwart wedstrijd buigen. Doelman Alwin Zwerver had over werk geen klagen gehad en was tot aan de 67e minuut overeind gebleven, maar had geen verweer op de kopbal van Johan De Groot na goed voorbereidend werk van Kevin Bijlsma: 0-1.

De zucht van verlichting was bijna hoorbaar op het Middelstummer sportpark, waar ettelijke minuten later de definitieve beslissing viel toen Jesse Smit een dolletje en een voorzet van Dennis van Dijk op de juiste waarde wist te taxeren: 0-2. Ook daarna kreeg Poolster mogelijkheden om goalie Zwerver voor onoverkomelijke problemen te plaatsen, maar de gasten lieten na de marge te vergroten.

Uiteraard werd er na het laatste fluitsignaal door de supporters gekeken wat de concurrentie had gedaan. Omdat ook zij geen fout maakten, blijft de competitie in 4D achter Holwierde ongemeen spannend. Ook onderin zijn de kaarten nog niet geschud, maar bestaat de kans dat Middelstum deze week al in veilige haven terecht komt. Corenos moet namelijk midweeks op bezoek bij FC LEO en kan zich geen nederlaag veroorloven. De Leensters mogen echter ook geen misstap maken, want die zal bij Poolster goed vallen.

* Middelstum – Poolster 0-2 (0-0). Johan de Groot 0-1; Jesse Smit 0-2. (Foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster pas laat langs Middelstum"