Belangrijke zege korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum zijn zaterdag op bezoek geweest bij Lintjo in Oldeberkoop. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Na de eerste helft was de ruststand 9-7 en hoewel DWA/Argo ook een groot deel van de tweede helft achter stond, wist de ploeg in de laatste minuten de bordjes te verhangen. De eindstand werd 12-14, zodat de punten mee naar huis genomen konden worden.

Het spannende duel werd onder warme omstandigheden gespeeld. Lintjo opende als eerste de score met twee treffers. Hierna scoorde Lisette Hamminga het eerste doelpunt namens de gasten. Na wederom twee treffers van Lintjo stond er 4-1 op het scorebord. Bij deze stand wisten beide ploegen maar liefst elf minuten niet te scoren. De teams hadden last van de warmte en konden hun kansen niet afmaken. In de eerste helft waren dan ook weinig doelpunten te bewonderen.

Uiteindelijk kwam ook DWA/Argo op gang en Natasja Schuuring, Lisette Hamminga, die haar vizier zaterdag op scherp had staan, en Sam Pestoor zorgden ervoor dat het 4-4 werd. DWA/Argo begon beter te draaien en kreeg meer zelfvertrouwen.  Na de gelijkmaker wist Lintjo wederom twee goals op rij te maken. Lisette Hamminga wist daarna DWA/Argo in de race te houden door 6-5 te maken.

Lintjo speelde beter in deze fase en liep weer uit naar een verschil van drie treffers. Tom van der Laan en Aaltje Kinderman zorgden voor 8-7, maar het lukte de jongelingen uit Winsum en Bedum nog niet om langszij te komen. Lintjo scoorde nog vlak voor het rustsignaal nog een keer, waarna de ploegen met een 9-7 stand de kleedkamers in gingen.

Na de pauze kwam DWA/Argo scherper de kleedkamers uit en Tom van der Laan was de eerste die een doelpunt maakte. Toch vergrootte de thuisploeg het gaatje weer naar 10-8. Bij deze stand was Lisette Hamminga erg belangrijk, want zij was degene die met twee rake schoten de 10-10 stand op het scorebord liet zetten.

DWA/Argo kreeg het vertrouwen terug en vocht voor wat het waard was. Na een treffer van Lintjo was ook Natasja Schuuring succesvol, zodat het 11-11 werd.  Nadat Lintjo andermaal op voorsprong was gekomen, was de laatste fase van de wedstrijd voor de gasten uit Groningen. DWA/Argo bleef als een team tot het einde vechten.

Lisette Hamminga was nogmaals verantwoordelijk voor de gelijkmaker (12-12) en Nick Brandsma werd uiteindelijk de matchwinner. In de laatste minuten schoot hij nog twee maal raak, wat betekende dat DWA/Argo op een 12-14 voorsprong kwam. Met deze stand klonk het eindsignaal van de scheidsrechter. DWA/Argo kon opgelucht het veld verlaten, want deze punten waren zeer belangrijk in de strijd tegen degradatie. Omdat ook concurrenten punten pakten, blijft het spannend in de laatste twee duels van de competitie.

DWA/Argo zal zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen spelen. Koploper Emmeloord komt dan op bezoek in Winsum. De polderbewoners staan deze competitie nog zonder puntverlies ruim bovenaan. In de zaal werd de ploeg ook al kampioen, maar toen wist DWA/Argo twee keer van de uiteindelijke kampioen te winnen. Dit zal men ook nu proberen. Het duel zal zoals gewoonlijk om 15.30 uur van start gaan.

* Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (6x), Nick Brandsma, Tom van der Laan en Natasja Schuuring (2x), Aaltje Kinderman en Sam Pestoor (1x).

Uitslagen & stand:
It Fean/Boelenslaan - Invicta/Frigro 10-11
Pallas       - Harkema     19-20
Lintjo       - DWA/Argo    12-14
Emmeloord      - Elko      19-15

Emmeloord       11-22
Elko         12-19
Pallas        11-12
DWA/Argo       12-10
Invicta/Frigro    12- 9
It Fean/Boelenslaan  12- 9
Lintjo        12- 7
Harkema        12- 6

No Replies to "Belangrijke zege korfballers DWA/Argo"