Baggeren in modder van de Eems

De jaarlijkse sliksleewedstrijden in de modder van de Eems in Delfzijl zijn succesvol verlopen. Zowel deelnemers als organisatie waren enthousiast over de nieuwe locatie rechts van het Eemshotel. De kwaliteit van het slik voor de 42e editie was subliem en zeer toegankelijk, ook voor de kinderen. Het deelnemersveld was dit jaar gevarieerder dan voorgaande jaren.

De organisatie ontving niet alleen inschrijvingen uit de DAL gemeenten, het Hogeland, de stad Groningen maar ook vanuit Den Haag en Hongarije was er animo. De leeftijden varieerden van 10 tot 61 jaar en onder prima weersomstandigheden hebben 68 deelnemers gestreden om de felbegeerde slikbokaal.

De jeugd ging als eerste van start. Met veel enthousiasme en vol overgave werd er door de negen deelnemers gestreden om de eerste prijs, Luca was de snelste, Marco werd 2e en Sven 3e. De organisatie was blij dat de jeugd weer vertegenwoordigd was en hoop dat er volgend jaar meer jeugd zich zal inschrijven. Bij de dames wordt de naam van Vera op de slik bokaal gegrafeerd. Tweede werd Lisanne. Beide dames vonden het te makkelijk en hopen dat er volgend jaar op meer tegenstand.

Bij de heren tikte Martin in de finale heat als eerste aan de bel gevolgd door Lex en als derde eindigde Menno. In de categorie estafette ging het team Phoenix er met de winst vandoor. Tweede werd het team met de naam Red Devil en als derde eindigde ‘komt Harry ooit nog terug van de camping.’ De originaliteitsprijs is dit jaar gewonnen door Frank and the girls.

De organisatie JCI De Drie Delfzijlen is de deelnemers, de sponsoren, de vrijwillige brandweer Delfzijl en de EHBO-post dankbaar voor hun inzet. Gezamenlijk was het evenement weer een succes. De opbrengst wordt geschonken aan het Zeeaquarium zodat ze een defibrillator kunnen aanschaffen.

No Replies to "Baggeren in modder van de Eems"