NEC Delfzijl presenteert nieuw jeugdplan

Een belangrijk deel van het gediplomeerd jeugdkader van NEC Delfzijl is onlangs vastgelegd voor het komend seizoen. Allard Jansen, hoofd jeugdopleiding van de fusieclub, is blij met het commitment van deze groep. Dit past volledig in de lijn van het verder professionaliseren van de begeleiding van de jeugd in de havenplaats. Ook werd er een nieuw jeugdplan gepresenteerd.

Naast trainerscontracten zijn er ook opleidingscontracten afgesloten met enkele trainers. Deze gaan komend seizoen opleiding bij de KNVB volgen voor zogenoemd Trainer-Coach 3 (TC3). Afgelopen periode hebben drie trainers dit ook gedaan. Zij ronden dit traject deze week af met een proeve van bekwaamheid. De club zet in op de het ontwikkelen van jeugdkader op verschillende fronten.

Na de succesvolle fusie was er behoefte om het huidige jeugdvoetbalbeleid aan te scherpen. Naast het allerbelangrijkste onderdeel plezier, is de visie van NEC Delfzijl gebaseerd op het ontwikkelen van elke individuele jeugdspeler. Jeugdspelers moeten zich op elk niveau kunnen ontwikkelen en de daarbij passende begeleiding krijgen. De organisatie dient een passende structuur te hebben en aan te sluiten bij maatschappelijke en sportieve ontwikkelingen.

De doelstellingen en kaders die de club daarbij hanteert zijn vastgelegd. ‘Niet om een pak papier in de la te leggen, maar om actief mee aan de slag te gaan. Duidelijkheid geven aan de jeugd, ouders, trainers, leiders en de vele vrijwilligers, dat is voor de organisatie binnen de vereniging van belang. Kortom een sfeer creĆ«ren om op alle niveaus heerlijk te voetballen, plezier te hebben en te ontwikkelen’. zo zegt men bij NEC Delfzijl.

Het streven is de jeugdselecties op top/hoofdklasse te laten voetballen voor de hoogste teams met een ambitie naar divisie. Daarnaast wil men voor de eerste en tweede selectie bij de senioren ongeveer zeventig procent uit eigen opleiding door laten stromen.

Hierover is met een afspiegeling van de club gesproken en dit werd opgeluisterd met voorbeelden door Barend Beltman. Beltman voetbalde in het verleden in Delfzijl, bij FC Groningen, was jeugdtrainer van onder anderen Arjen Robben en is docent sport en bewegen. De werkgroep kan trots zijn op het resultaat. Met medewerking van verschillende specialisten en de KNVB is een belangrijke stap gezet voor de toekomst van de club.

No Replies to "NEC Delfzijl presenteert nieuw jeugdplan"