SV Bedum verstiert feestje van Pelikaan S.

SV Bedum heeft de laatste strohalm gegrepen die tot een eventuele titel in de 2e Klasse J van het zaterdagvoetbal zou kunnen leiden. In Oostwold werd het geplande kampioensfeestje van Pelikaan S. verstoord. Het team van trainer Remy van der Wal klopte de thuisploeg namelijk met 0-1.

De voorbereidingen voor een nieuw feestje waren afgerond. De deejay was geregeld. De hapjes, bloemen en champagne stonden klaar. Er zou alleen nog even van SV Bedum gewonnen moeten worden. Dat de paarshemden zich echter niet zonder slag of stoot zouden overgeven, was voorafgaande aan de aftrap al wel duidelijk. Tot de laatste snik zou er gestreden worden. En dat deed het keurkorps van ras-Bedumer Remy Van der Wal. De tanden werden in de tegenstander gezet en de bezoekers zouden niet meer loslaten.

Zonder tot groots voetbal te komen, twee toppers in de tweede klasse waardig, werd al snel duidelijk dat Pelikaan S. een zware middag tegemoet zouden gaan. Voorafgaande aan het duel werden er wat schuchtere pogingen gedaan om een kampioenssfeertje te scheppen, maar dat wilde niet echt lukken. Was het een veeg teken dat men toch niet zo’n vertrouwen had in een goede afloop?

Het begin was in ieder geval hoopvol voor het team van het trainersduo Henry Kramer en Joop Gall, maar een treffer bleef uit omdat keeper Jos Broekmans zich weer eens van zijn beste zijde liet zien. De thuisploeg speelde nerveus en kwam niet aan voetballen toe omdat SV Bedum vroeg druk zette.

Toch zou Pelikaan S. op voorsprong komen. Althans, dat dachten de gastheren. Het feestje ging echter niet door omdat Max de Boom buitenspel stond. Na een dik half uur spelen was het wel raak, maar dan aan de andere kant van het veld. Een vrije bal van Jake Smit belandde bij Frank Roorda, maar leek geen succes op te leveren. De goalie van Pelikaan S. blunderde echter geweldig door de bal onder zich door te laten lopen: 0-1.

Een flinke domper voor de gastheren, die even tijd nodig hadden om zich van die optater te herstellen. Ze hadden echter de hele tweede helft nog en probeerden na de hervatting de druk dan ook op te voeren. Er kwamen mogelijkheden voor Pelikaan S. maar overtuigend was het allemaal niet.

Klein smetje op de wedstrijd was een voorval met Stijn Hekstra in de 75e minuut. Hij had al geel op zak, kreeg een tweede prent met die kleur en moest dus van het veld. Daar had de Bedumer zo zijn eigen ideeën over. Hij leek in eerste instantie niet van plan om te vertrekken en omdat de scheidsrechter het spel liet hervatten, ontstond de rare situatie dat SV Bedum met een speler teveel binnen de lijnen stond. Hekstra liet zich uiteindelijk overhalen om het veld toch maar te verlaten, maar Pelikaan S. wist ook uit de overtalsituatie geen voordeel te halen.

Het doel van Broekmans bleef van doorboring verschoond, hoewel men ook bij SV Bedum wat last van nervositeit begon te krijgen. De bezoekers bleven zich met hand en tand verzetten en na het laatste fluitsignaal was de vreugde dan ook enorm. Het leek er zelfs op alsof de champagne en de bloemen door de Bedumers waren verdiend.

De teleurstelling was enorm aan de zijde van de Oostwolders, die zich de indeling van de middag heel anders hadden voorgesteld. Ondanks dat de druk op het groepje topvoetballers is toegenomen, moet het wel raar lopen, wil Pelikaan S. de titel zaterdag niet alsnog grijpen. Men heeft aan een punt tegen Groen Geel genoeg om het vierde kampioenschap in vijf jaar te realiseren.

Een gelopen koers is dat nog niet. Groen Geel heeft namelijk iets om voor te spelen. De Stadjers, die vorige week SV Bedum op een nederlaag (2-0) trakteerden hebben een overwinning nodig om zich ook volgend seizoen tweedeklasser te mogen noemen. Daarbij komt uiteraard nog dat SV Bedum van Omlandia zal moeten winnen. En ook dat is geen simpel optelsommetje.

Van der Wal genoot na afloop zichtbaar van de overwinning en de vreugde die dat binnen de Bedumer gelederen los maakte. ‘Het was net alsof wij kampioen waren geworden. Echt heel mooi om te zien hoe iedereen hier mee bezig was. Wat een beleving. Het ging ons er puur om dat ze niet tegen ons kampioen zouden worden en daar hebben we naar gespeeld. Fraai was het allemaal niet, het was gewoon knokken voor iedere bal en dat hebben we gedaan.’

De oefenmeester beseft dat er nog een kleine kans bestaat dat SV Bedum op de laatste speeldag de titel voor de neus van Pelikaan S. wegkaapt, maar houdt zich daar niet mee bezig. ‘We zien wel wat er zaterdag gaat gebeuren. We richten ons in eerste instantie op de nacompetitie. Daar willen we met een goed gevoel aan beginnen.’

* Pelikaan S. – SV Bedum 0-1 (0-1). Frank Roorda 0-1 (foto: Raoul La Crois).

No Replies to "SV Bedum verstiert feestje van Pelikaan S."