JO10-1 NEC Delfzijl kampioen na inhaalrace

De JO10-1 van NEC Delfzijl heeft op onverzettelijke wijze het kampioenschap in de 1e klasse-02 gepakt. In een spannende wedstrijd wisten de jongens van trainer/coach Jordi Westra na een 0-0 ruststand de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Winsum met 1-3 naar zich toe te trekken en dus kon de kampioensvlag gehesen worden.

De eerste minuten verliepen uiterst moeizaam. Het spel oogde angstig en de tegenstander voelde zich als een vis in het water met de ruimtes die hen geboden werd. Doelman Lyam Vos was erg alert en wist zeker drie grote doelkansen te pareren.

Na een minuut of tien kwamen de jongelingen van NEC Delfzijl beter in het spel, wat tot een aantal goede kansen leidde. Kristan Spalburg en Miguel Groot waren in die fase met goede acties een kwelling voor hun directe tegenstanders. Ondanks het goed benutten van de ruimtes en het vinden van de achterlijn resulteerde dit nog niet in een doelpunt.

In de tweede helft verscheen er een heel ander NEC Delfzijl in het veld. De robuuste verdedigers Wigo Mulder en Senna van Eerden zaten er kort op en met het nodige sleur- en trekwerk wist spits Tygo Norden de achterhoede van de Winsumers goed onder druk te zetten. Kick van Doorn benutte de geboden tijd en ruimte steeds beter en gaandeweg trokken de jonge Havenkanters het duel volledig naar zich toe.

Met een weergaloos doelpunt was het Kasper Jongejan die iedereen versteld deed staan door vanuit een lastige positie de doelman van Winsum te verschalken. Het vertrouwen nam toe en vooral Jesse Dijk zorgde via de rechterkant voor de nodige aanvallende impulsen. Uit een corner kwam de 0-2 op het scorebord te staan. De door Kristan Spalburg genomen hoekschop had zoveel effect dat Winsum zich daar geen raad mee wist. Toen Senna van Eerden met een kanonskogel voor de 0-3 had gezorgd, was het feest compleet. De 1-3 in de slotseconden deed daar verder geen afbreuk aan.

Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten. Na een luid gejuich met ereronde en confetti direct na afloop stapten trainer en spelers gekleed onder de douche om het feestje in de kleedkamer verder te vieren. In Delfzijl werd het spektakel voortgezet. Een heuse kampioensbeker, NEC-cupcakes, medailles en patat met ranja, het kon niet op.

Het behalen van de titel is een geweldige prestatie van de jongens en hun trainer. Na twee wedstrijden met slechts een enkel punt troosteloos onderaan staan, om vervolgens een reeks neer te zetten met de volle achttien punten uit zes duels. Daar kun je als coach, team en club alleen maar trots op zijn.

No Replies to "JO10-1 NEC Delfzijl kampioen na inhaalrace"