PKC ’83 revancheert zich in Winsum

Eersteklasser Winsum heeft het thuispubliek op de laatste competitiedag niet op een overwinning kunnen trakteren. Het zou ook voor enkele vertrekkende spelers en de afscheid nemende trainer Robert Bos leuk zijn geweest. Het bezoekende PKC ’83, dat nergens meer om speelde, was echter de betere van de twee ploegen en stapte na negentig minuten met drie punten (2-3) op zak van het veld aan de Schouwerzijlsterweg.

Er waren nog heel wat scenario’s denkbaar waarbij Winsum de nacompetitie zou kunnen halen. Dan moest er echter heel wat meezitten en zou de ploeg uit het kanodorp ook zelf moeten winnen. Trainer Robert Bos was daar, in de aanloop naar de confrontatie, in het geheel niet mee bezig geweest. Het seizoen op een waardige manier afsluiten, dat was het enige credo.

Het duel stond eveneens in het teken van afscheid nemen. Niet alleen bij PKC ’83, waar een handvol spelers vertrekt, maar ook bij de gastheren. Cedric Tillema (RZ Baflo), Stan Buikema (FC LEO) en Thijs Hoeksema (Middelstum) werden voor de aftrap in de bloemen gezet en bedankt voor hun inzet voor Winsum.

De gastheren konden op pittige tegenstand rekenen, want het was al meer dan een maand geleden dat PKC ’83 voor het laatst een nederlaag kreeg te slikken. En dat was uitgerekend tegen Winsum, dat destijds terecht met 2-4 wist te winnen. Voor de toeschouwers zich langs de lijn hadden genesteld, moest de man van het scorebord al aan het werk. Het had er alle schijn van dat Nikky Goguadze een overtreding maakte bij zijn poging om in balbezit te komen, maar scheidsrechter Spoler uit Almelo liet doorspelen en vervolgens mocht Bryan Inge de 0-1 laten aantekenen.

PKC ’83 wist zich Winsum vrij eenvoudig van het lijf te houden. Het heerste op het middenveld, won vrijwel alle duels en profiteerde optimaal van slordigheden aan de zijde van de thuisclub. Na ruim 17 minuten was doelman Wouter Meijer opnieuw geklopt. De voorzet kwam vanaf de linkerkant en Huseyin Kurt was er als de kippen bij om de bal van dichtbij tegen het nylon te jagen: 0-2.

Winsum leek een lastige middag tegemoet te gaan, temeer omdat men amper in staat bleek om de buurt van het vijandelijk strafschopgebied te komen. De enige keer dat er een succes leek aan te komen, was toen de bal in twee keer voor het doel van Kevin Postema langs vloog en Rogier Krohne uiteindelijk niet verder kwam dan een kopbal op de lat. Een pegel van Rick Schaaphok werd vlak voor het verstrijken van de eerste helft door doelman over de deklat getild.

Voor het overige deelde PKC ’83 de lakens uit en leek het duel na de pauze definitief in het slot te vallen toen een vrije trap tot twee keer toe door doelwachter Wouter Meijer werd gekeerd. De tweede reddingspoging deed de bal echter voor de voeten van Felipe Marcal Pinheiro belanden. Diens lobje was de sluitpost te machtig: 0-3.

De gasten namen daarna wat gas terug, maar ook de spelpatronen vervaagden. En dat had weer alles te maken dat zo’n beetje elke beschikbare wissel mocht invallen. Iets waar Winsum al vroeg in de wedstrijd noodgedwongen een begin mee moest maken omdat Heinze Andringa de strijd geblesseerd moest staken. In zijn plaats verscheen Bauke Hoekstra binnen tien minuten al binnen de lijnen.

Het duel werd steeds rommeliger op het moment dat aanvoerder Yeni Erdem, middels een overigens fraaie kopbal, zijn eigen doelman het nakijken had gegeven op een door Krohne ingespeelde bal: 1-3. Winsum besloot de messen nog even te slijpen, gooide wat meer felheid in de strijd en voelde zich door de fluitist benadeeld toen een hij een veelbelovende aanval onderbrak vanwege een overtreding aan de zijde van PKC ‘83. De Almeloër kreeg op zeker moment zelfs applaus van heel Winsum en hoongelach over zich heen toen hij Roy Streppel een gele kaart onder zijn neus duwde.

En toch zou Winsum nog dichterbij komen. Schaaphok kreeg de bal vanaf de linkerkant aangespeeld en had er een hupje voor nodig om de bal panklaar voor de voeten van Roy Streppel te krijgen. Laatstgenoemde toucheerde vervolgens binnenkant paal, maar het leer vloog vervolgens alsnog in het net: 2-3. De tijd was daarna ontoereikend en het spel te slordig om nog meer uit het duel te halen en dus kwam de overwinning bij de ploeg terecht die er de meeste aanspraken op mocht maken.

* Winsum – PKC ’83 2-3 (0-2). Bryan Inge 0-1; Huseyin Kurt 0-2; Felipe Marcal Pinheiro 0-3; Yeni Erdem (eigen doel) 1-3; Roy Streppel 2-3.

No Replies to "PKC '83 revancheert zich in Winsum"