Reserves SC Loppersum weer nacompetitie in

De reserves van SC Loppersum mogen zich opnieuw gaan opmaken voor de nacompetitie. Nadat de heren van Martijn Elzinga vorig jaar a;s zesde eindigden in de reserve 3e klasse en vervolgens op knotsgekke wijze naar de reserve 2e klasse promoveerden, was doelstelling voor dit seizoen duidelijk. Handhaving was het credo. Dat is dus uiteindelijk iets meer geworden.

Nadat de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-0 van Omlandia werd verloren, was al gauw duidelijk dat SC Loppersum wel degelijk iets te zoeken had in de reserve 2e klasse. Na een aantal gelijke spelen op rij werd medio november pas de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In en tegen DVC Appingedam werd met 2-0 gewonnen.

In de winterstop hadden de mannen van Elzinga uit acht wedstrijden elf punten verzameld. Hiermee stond de ploeg op negende plaats en lagen alle opties nog open. Net zoals vorig jaar draaiden de Lopsters echter een uitstekende tweede seizoenshelft. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd nog met 3-2 van de latere kampioen Be Quick 1887 verloren. In die wedstrijd raakte steunpilaar Berjen Flikkema dusdanig geblesseerd dat het voor hem einde seizoen betekende. Ook namen de Lopsters afscheid van Willem Zuur die een week later, na de 2-0 gewonnen wedstrijd op directe concurrent Wildervank, op wereldreis ging.

In de periode Maart/April sloegen de Lopsters een groot gat met de onderste plekken. In vijf wedstrijden behaalde de ploeg maar liefst dertien punten waardoor er zelfs nog zicht was op meer. Half april mocht er opeens om een periode worden gestreden, maar dat ging genadeloos mis bij Knickerbockers. Een kleine tik die een week later werd rechtgezet. Dankzij de 2-1 overwinning op Lycurgus speelde de ploeg van Martijn Elzinga zich al veilig en dat vijf speelronden voor het einde. De doelstelling was behaald, maar opnieuw was er zicht op meer.

In de laatste vijf speelrondes werd er met HFC ’15 om de vijfde plaats gestreden, die recht zou geven op de vervangende periode. Na de 3-1 overwinning op hekkensluiter PKC ’83 wisselden beide ploegen stuivertje. SC Loppersum nam de vijfde plaats over. Vervolgens trapten de Lopsters weer een open deur in door in de slotfase een overwinning weg te geven tegen Knickerbockers. Door de uitglijder van HFC bij Pelikaan S. kwam het echter op de laatste speelronde aan.

SC Loppersum moest op bezoek bij VEV ’67 dat al een periodetitel op zak had. Terwijl VEV ’67 het betere van het spel had, en door was het Niek Weistra die aan de andere kant een penalty versierde en die door Hans Middel liet verzilveren. Ook daarna was VEV ’67 de betere ploeg, maar SC Loppersum scoorde twee keer. Uit een hoekschop was het Lennard Schuttenbeld die raak kopte en vijf minuten later schoot Thom Wildeman na een goede combinatie de 0-3 binnen wat tevens de ruststand betekende.

Na de doelwisseling maakte SC Loppersum het nog aardig spannend. Binnen tien minuten stond het 2-3. Vervolgens kreeg VEV ’67 nog enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar verder dan het raken van het aluminium kwamen ze niet. In de laatste minuten kregen de Lopsters uit een zeldzame uitbraak een hoekschop. Deze werd binnen geschoten door Niek Weistra: 2-4.

De reserves van SC Loppersum mogen zich, na hun eerste jaar in de reserve 2e klasse, gaan opmaken voor promotiewedstrijden richting de reserve 1e klasse. Daarin is zaterdag Zuidhorn de eerste tegenstander.

No Replies to "Reserves SC Loppersum weer nacompetitie in"