Tweede wedstrijd autocross Winsum ook volgeboekt

Op Hemelvaartsdag was de eerste autocrosswedstrijd voor AutoSport Groningen dit jaar op de kleibaan van Winsum. Er kwamen ruim 160 deelnemers uit het hele land richting het kanodorp om daar de strijd met elkaar aan te gaan. Zaterdag is de tweede wedstrijd van het seizoen en die lijkt ook weer volledig volgeboekt te zijn.

Dat betekent dat er wederom zo’n 165 deelnemers op de startlijsten staan in vijf verschillende klassen. Dat de autosport momenteel hot is in Nederland blijkt uit het feit dat er zelfs 30 junioren aan de start staan. Kids van 12 tot 18 jaar mogen deelnemen met een auto met maximaal 1300cc. De strijd die daar in geleverd wordt, doet niet onder voor hun volwassen collega’s en het is een genot voor het publiek.

De wedstrijd begint om 11.00 uur. Publiek kan eenvoudig en gratis direct naast het circuit parkeren en heeft een prima uitzicht over het circuit. Het rennerskwartier is vrij toegankelijk en men kan daar genieten van het werk tussen de races door die coureurs aan hun auto’s uitvoeren. De adrenaline kan bij wijze van spreken bijna opgesnoven worden. Het circuit van Winsum vindt men aan de Winsumerstraatweg 4, dit is direct aan de N361 net buiten Winsum (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Tweede wedstrijd autocross Winsum ook volgeboekt"