Vierdeklasser Poolster klaar voor promotieduel

Poolster heeft zich in en tegen Westerlee gerevancheerd voor de 2-3 nederlaag die de geelzwarten eerder dit seizoen op het eigen kunstgras hebben geleden. Nu werd met dezelfde cijfers van het team van trainer Guus Zantinga gewonnen. Kevin Bijlsma scoorde twee keer voor de vierdeklasser uit Spijk, die zich nu voor de nacompetitie kan opmaken.

Voor Poolster was maar een ding belangrijk en dat was winnen. Op die manier zouden de mannen van trainer Jaap Danhof de tweede plaats in de eindrangschikking behouden. Dat hield dan weer in dat de Spieksters de voorronde van de nacompetitie mochten overslaan om meteen de finalewedstrijd te gaan spelen.

Dat Westerlee hier niet zomaar aan mee zou werken, mocht duidelijk zijn. De ploeg van trainer Guus Zantinga, in het verleden ook bij Poolster werkzaam geweest, wist zelfs op voorsprong te komen door een treffer van Hans Leenders: 0-1.

Dat was eigenlijk al tegen de verhouding in. Poolster kreeg een aantal goede mogelijkheden in de persoon van Dennis van Dijk, maar weigerde die te benutten. Bij Poolster lopen echter meer mensen die kunnen scoren en dus zou de openingstreffer de gastheren niet veel helpen. Poolster toonde zich de betere ploeg en had meer kwaliteit in huis. Het was Kevin Bijlsma die de stand gelijk wist te trekken: 1-1.

Het was daarna Johan de Groot die het overwicht vlak voor de pauze tot uitdrukking bracht en de gasten op 1-2 wist te zetten. Met die tussenstand werden ook de kleedkamers opgezocht.

Na de doelwisseling was het andermaal Kevin Bijlsma die het doel van Westerlee doorboorde. De manier waarop hij dat deed dwong bewondering af. Hij fopte de goalie van de gastheren meerdere keren en goochelde de bal daarna tegen het nylon: 1-3. Voor Poolster is het goed dat Bijlsma ook volgend seizoen in het geel met zwart zal spelen. Hij is de man die een duel naar zijn hand kan zetten, gemakkelijk voetbalt en niet alleen scoort, maar ook als aangever goud waard is.

Met de tweede treffer van Bijlsma leek het duel wel beslist. Westerlee veerde na driekwart wedstrijd nog even op en het was andermaal Hans Leenders die doel wist te treffen: 2-3. Verder liet Poolster het echter niet komen en dus was er na afloop de vreugde over het feit dat men nu aan één wedstrijd voldoende heeft om in het kielzog van kampioen Holwierde ook naar de derde klasse te promoveren.

Het mooie is dat de geelzwarten dit op eigen veld mogen realiseren en dat iedereen dan weer van de partij is, inclusief de tot nu toe geschorste Jeroen de Groot. De tegenstander op 9 juni komt uit het duel tussen CSVC uit Coevorden, de periodekampioen uit 4E, en BSVV uit Bovensmilde, de herkanser uit 3D. Die confrontatie staat komend weekeinde op het programma.

* Westerlee – Poolster 2-3 ( ). Hans Leenders 1-0; Johan de Groot 1-1; Kevin Bijlsma 1-2; Kevin Bijlsma 1-3; Hans Leenders 2-3.

No Replies to "Vierdeklasser Poolster klaar voor promotieduel"