DWA/Argo na verlies in spannende slotfase

De korfballers van DWA/Argo kregen zaterdag kampioen Emmeloord op bezoek in Winsum. Als beide partijen tegen elkaar spelen is het altijd spannend. In de zaal wist DWA/Argo zelfs twee van de uiteindelijke kampioen te winnen. Ook zaterdag spande het erom. Na een ruststand van 9-11 ging Emmeloord deze keer met de overwinning naar huis. Het werd 14-16.

Het duel begon onder prachtige, maar warme weersomstandigheden. Emmeloord wist direct twee keer te scoren. Met een aan Lisanne Pettinga toegekende strafworp zorgde Natasja Schuuring voor de eerste treffer van DWA/Argo. Emmeloord was echter sterk begonnen en scoorde wederom twee keer, waardoor er 1-4 op het scorebord kwam te staan.

Lisette Hamminga maakte hierna 2-4 en vervolgens scoorden de gasten maar liefst drie keer op rij. DWA/Argo moest zich duidelijk even herpakken en de ploeg van trainer-coach André Pettinga deed dat. Een scherpe fase brak aan, want de jongelingen uit Winsum en Bedum wisten maar liefst vier keer op rij te scoren. De doelpunten kwamen uit handen van Natasja Schuuring (2x), Nick Brandsma en Aaltje Kinderman.

Ook Lisette Hamminga was even later succesvol. DWA/Argo slaagde erin om het Emmeloord moeilijk te maken met aanvallen. Na wederom twee tegendoelpunten kreeg Lisanne Pettinga weer een strafworp toegekend die Natasja Schuuring er vlak voor rust in legde. Met een 9-11 ruststand gingen beide ploegen afkoelen in de kleedkamers.

Na de rust waren de polderbewoners verantwoordelijk voor de eerste treffer, maar Aaltje Kinderman zorgde voor 10-12. Emmeloord behield het gaatje met de thuisploeg door opnieuw te scoren, maar Natasja Schuuring reageerde met een rake vrije bal. DWA/Argo deed er alles aan om het verschil te overbruggen. Dat lukte toen Tom van der Laan voor 12-13 zorgde en Lisette Hamminga even later de belangrijke 13-13 binnen schoot. De thuisploeg kreeg weer het geloof en probeerde met elkaar te vechten. DWA/Argo had echter veel pech met de afstandsschoten.

Er werden prachtige aanvallen gemaakt met heel veel schotpogingen, maar het wilde maar niet lukken om deze in de korf te laten belanden. Bij Emmeloord lukte dat wel en zo kon die ploeg opnieuw naar twee doelpunten verschil uitlopen. DWA/Argo moest weer in de achtervolging en nadat Tom van der Laan de 14-15 maakte, lukte het niet om andermaal gelijk te komen. Emmeloord scoorde in de slotfase nog eenmaal en stelde zo de overwinning veilig. De eindstand werd 14-16.

Zaterdag speelt DWA/Argo haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. DWA/Argo gaat op bezoek bij Pallas ’08 in Leeuwarden. In de strijd tegen degradatie is het nog erg spannend, aangezien de onderste twee ploegen rechtstreeks degraderen en de nummer zes van de ranglijst nog een beslissingsduel moet spelen om degradatie te voorkomen. Duidelijk is dat DWA/Argo bij winst veilig is. Het duel start zaterdag om 15.30 uur.

Op 13 juni speelt DWA/Argo ook nog de finale van de beker in een vierkamp in Nieuwehorne. Door winst met 20-23 in de halve finale in Zuidwolde tegen ZKC 2 maakt DWA/Argo voor de tweede keer in twee jaar haar opwachting in de finale.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x), Lisette Hamminga (3x), Tom van der Laan (2x), Nick Brandsma (2x), Aaltje Kinderman (2x).

Uitslagen & stand:
DWA/Argo - Emmeloord      14-16
Elko   - Invicta/Frigro    17-17
Lintjo  - Pallas ’08      14-24
Harkema  - It Fean/ Boelenslaan 14-13
Emmeloord - Pallas’08      27-17

Stand:
Emmeloord            13-26
Elko               13-20
Pallas ’08            13-14
DWA/Argo             13-10
Invicta/Frigro          13-10
It Fean/Boelenslaan       13- 9
Harkema             13- 8
Lintjo              13- 7

No Replies to "DWA/Argo na verlies in spannende slotfase"