Matthijsen en Mollema opnieuw onstuitbaar

Het zijspanduo William Matthijssen en Sandra Mollema is afgelopen weekeinde weer niet te stuiten geweest. Tijdens de Internationale Grasbahnrennen in het Duitse Osnabruck toonden ze zich weer de beste van het rennersveld. Het duo maakt zich nu op voor de races in Loppersum, die zaterdag 9 juni worden gehouden.

Met voorspelde tempraturen rond de dertig graden beloofde het een warme race dag te worden. In alle vroegte vertrok het team richting de Duitse grens, want de trainingen begonnen al om negen uur. Na een snelle keuring, gevolgd door een nog snellere rijdersbespreking, werd de fuik open gedaan voor de eerste meters. Vanwege de lange droogte had de organisatie de baan flink nat gesproeid tegen het stof. In combinatie met het groene gras kon het dus flink glad zijn en dus besloten Matthijssen en Mollema het rustig aan te doen.

In de starttraining was de rijlijn al enigszins zichtbaar, maar het was wel oppassen geblazen. Omdat het duo in de eerste serie op plek twee zou staan, werd besloten hier in de starttraining ook te starten. Er werd een ideaal gootje gevonden, echter de startofficial besloot dat het duo daar niet kon staan omdat het zijspanwiel een centimeterover de streep stond van plek drie.

Omdat er verder geen gootjes waren, moest het duo zonder gootje en op het groene gras weg zien te komen. Zoals verwacht kwamen ze zeer slecht weg en doken als laatste de eerste bocht in. Het gas werd even dichtgedraaid om vervolgens vol gas achter alle voorgangers aan te gaan. Matthijssen en Mollema wisten na twee rondes toch nog als derde over de streep te komen.

Om een uur werd de wedstrijd officieel geopend door de organisatie, door middel van een optocht met ronkende choppers en daar achteraan alle coureurs uit alle deelnemende klassen. De wedstrijd in Osnabruck werd in manches verreden. Een en ander houdt in dat alle punten die in de wedstrijden behaald worden voor het eindklassement meetellen.

Het kampioenskoppel wist in de eerste drie manches als eerste over de finish te komen. Met een maximum van vijftien punten hoefde het duo alleen nog maar de laatste manche uitrijden om de dagzege op hun naam te schrijven.

In deze manche werd er vanaf plek vijf gestart met de groene helmkleur. Omdat hier het meeste gras al weggereden was, bleek dit een van de betere startplekken. Het duo schoot als een speer uit de startblokken en wist meteen de leiding te nemen. Na twee rondes flink aanzetten was er al een mooie voorsprong opgebouwd en kon het duo de laatste manche met ruime voorsprong uitrijden.

Met een maximum van twintig punten wist Team Matthijssen de dagzege in Osnabruck op zijn naam te schrijven. De volgende wedstrijd is, zals reeds gememoreerd, in Loppersum.

Uitslag Osnabruck:
1. Matthijssen/Mollema
2. Goddon/Smith
3. Holstein/Van Dijk
4. Harvey/Hogg
5. Meijer/Schremp
6. R.SanMilan/B.Zapf

No Replies to "Matthijsen en Mollema opnieuw onstuitbaar"