Vriendenteam Spijk/Bierum weer kampioen

Het tweede zaalvoetbalteam van de Damster voetbalclub DVC is er voor de tweede keer op rij in geslaagd om kampioen te worden. Een knappe prestatie van het team dat uit een groep vrienden bestaat afkomstig uit de omliggende dorpen Spijk en Bierum.

EEn duel tegen het stad-Groninger Oranje Nassau moest de beslissing brengen over het feit wie de champagne zou mogen ontkurken. Voor de vriendengroep was het puur zaak de eerste plaats te verdedigen. Thuisclub Oranje Nassau moest de wedstrijd maken, anders zouden ze de titel mislopen. De Stadjers gingen in ieder geval goed van start en wisten DVC 2 op een 1-0 achterstand te zetten.

Het goed geoliede vriendenteam liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Ze wisten wat ze moesten doen. Door de rust te bewaren, strakke passes te versturen, het spel snel te verplaatsen en gebruik te maken van hun sterke kanten, wisten ze de wedstrijd al snel naar zich toe te trekken. Kenmerken die de supporters de gehele competitie al hadden gezien en dus was het vertrouwen in een goede afloop groot.

En dat klopte, want er werd uiteindelijk met 4-8 gewonnen door treffers van Robin Uilhoorn, Tom Dijkman, Ferdinand Oosterhuis (3), Marco Dijkstra en Kevin Bijlsma (2). Na twee seizoenen zijn de mannen van zaalvoetbalteam DVC 2 er dus opnieuw in geslaagd kampioen te worden.

Een knappe prestatie om in twee jaar tijd van de vierde naar de tweede klasse te promoveren. Het team bestaat uit leider Sander Dijkman, Simon Dijkman, Tom Dijkman, Kevin Bijlsma, Ferdinand Oosterhuis, Robin Uilhoorn, Gijs de Weert, Marco Dijkstra, Jan van Dam, Johan Dijkman, Jesse Smit en Julian Bos.

No Replies to "Vriendenteam Spijk/Bierum weer kampioen"