Artemis actief in Hoorn, Assen en Emmen

De marathon van Hoorn omvatte naast de klassieke afstand ook de deelname aan de 5, de 10 en de 21,1 kilometer. De belangstelling voor de marathon, waarvoor een prachtig parcours op de dijk langs het IJsselmeer en door de Hoornse binnenstad was uitgezet, viel met totaal 75 deelnemers tegen. Janneke Cazemier (Warffum) maakt het echter niets uit waar ze loopt. Een kleinschalige marathon of een drukke stadsmarathon, ze draait haar hand er niet meer voor om. Haar doel is om nog dit jaar voor de 100e keer een marathon te lopen. En dat doel zal, blessures voorbehouden, zeker worden gehaald.

Na de warme stadsmarathon vorige week in Leiden koos ze zondag voor Hoorn. De Warffumse meldde dat het bij de start om half tien zwaar bewolkt was. Er stond weinig wind. Dit was in het eerste gedeelte van de wedstrijd in het voordeel van de lopers. Er heerste een hoge luchtvochtigheid waardoor het transpiratiegehalte hoog was. Later kwam de zon er ook nog bij met als gevolg dat de temperatuur naar 24 graden opliep.

Cazemier: ‘Veel lopers kregen last van het benauwde weer. Op de laatste twaalf kilometer ging hierdoor mijn tempo ook iets naar beneden. Mijn doel was deze marathon, mijn 94e, binnen de limiet van vijf uur uit te lopen. Dit is ruimschoots gelukt. Ik kon mijn tempo redelijk vasthouden. Dit resulteerde uiteindelijk in een achtste plaats bij de vrouwen 45 met een tijd van 4.41.35 uur. Mijn 14e en snelste marathon dit jaar. Kortom dik tevreden. Volgende week wacht de stadsmarathon van Amersfoort.’

Ruim achthonderd hardlopers waren zondag naar de Asser binnenstad gekomen om deel te nemen aan de Stadsloop over vijf en tien kilometer. Artemis was met drie lopers in de Drentse plaats vertegenwoordigd. Op de kortste afstand, de vijf kilometer, was er bij de mannen in een veld van 211 deelnemers een keurige negende plaats voor Ricardo Damminga (Baflo). De Bafloër kwam binnen na 18.58 minuten.

Gerard Bekkering (Uithuizen) en Bert Hulsing (Groningen) stonden met nog 158 lopers aan de start van de tien kilometer. De Uithuizer finishte als 77e met een tijd van 50.36 minuten. Voor de stad-Groninger werd als 113e een tijd van 54.48 minuten genoteerd.

Marnix van den Brink (Groningen) meldde zijn deelname aan de zondag gehouden Rietplasloop in Emmen. Deze loop met als decor de Rietplas telde op de 5, de 10 en de 15 kilometer totaal 800 deelnemers. De stad-Groninger kwam uit op de tien kilometer en werd bij de mannen 35 in een veld van 69 deelnemers keurig 30e in 52.39 minuten

No Replies to "Artemis actief in Hoorn, Assen en Emmen"