BSVV schiet promotiedroom Poolster aan flarden

Poolster is er niet in geslaagd om te promoveren. Op het eigen goed bevolkte sportpark Oldencate kreeg de nummer twee van de 4e Klasse D met maar liefst 0-6 klop van BSVV uit Bovensmilde. Met dat resultaat wist het team van trainer Alex Visser zich in de derde klasse te handhaven. Voor de Drenten was Marten Homan de man van de dag. De goaltjesdief die na zaterdag 153 treffers achter zijn naam heeft staan, doet volgend seizoen een stap terug. In Spijk scoorde hij maar liefst vier keer.

Poolster heeft een wisselvallig seizoen achter de rug, maar wist precies op tijd de stijgende lijn terug te vinden en eindigde uiteindelijk als tweede in de 4e klasse D met als beloning een periodetitel en een nacompetitiewedstrijd die de geelzwarten naar de derde klasse zou moeten loodsen. De ‘toetjes’ van een lang seizoen zijn geen onbekend terrein voor Poolster, want de laatste seizoenen waren ze daar steevast in te vinden.

Om dat te bewerkstelligen moest alleen BSVV nog even geklopt worden. Dat de Spijksters daar een flinke dobber aan zouden krijgen was op voorhand wel duidelijk. Voor de ruim vijfhonderd toeschouwers was het jammer dat de thuisclub er geen echte wedstrijd van kon maken. Dat lieten de gasten namelijk niet toe. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Walters werd Poolster achteruit gedrongen en moest het flink aan de bak om zich de Drenten van het lijf te houden. BSVV vocht voor de laatste kans op lijfsbehoud en straalde dat uit. Het zou niet de middag van Poolster worden.

De met meer gedrevenheid spelende BSVV-ers waren eenvoudigweg een maatje te groot voor de geelzwarten, die in de aanvangsfase al een paar keer door het oog van de naald waren gekropen, maar in de 19e minuut voor het eerst het nakijken hadden toen Homan de bal achter goalie Simon Dijkman wist te frommelen: 0-1. Amper vier minuten later volgde een nieuwe optater. Na een aanval over rechts was de verwarring groot in de Spiekster defensie en profiteerde Homan opnieuw: 0-2. De supporters van de thuisclub werden akelig stil, die van BSVV staken alvast wat vuurwerk af.

Poolster bleek eenvoudigweg niet in staat om tot aanvaardbaar voetbal te komen. Het werd vroeg onder druk gezet en moest te vaak de lange haal gebruiken om onder de druk uit te komen. Als je dat al doet, moet er voorin wel iemand staan die de tweede bal opraapt, maar het leer was meestal een prooi voor een van de Drenten.

Met name over de flanken en tussen de linies was BSVV gevaarlijk omdat daar de ruimte lag. Er was bijna een half uur gespeeld alvorens doelman Daan Budding zich lichtelijk onder druk gezet voelde worden. Het schot waarmee Kevin Bijlsma de sluitpost dacht te verrassen was echter niet krachtig genoeg. Aan de andere kant kopte Jesse Smit een voorzet van Nico Hoogeveen over het eigen doel en voorkwam daarmee een derde Drentse goal.

Uitstel van executie, want in de 39e minuut kreeg Homan alle ruimte om een voorzet af te leveren die vrij eenvoudig door Mahdy Youssef verzilverd kon worden: 0-3. De treffer sneed een diepe wond in de Spijkster harten. Het thuisfront kon alleen nog maar hopen dat hun favorieten na de pauze een snelle goal zouden maken waardoor er wat leven in de brouwerij zou komen.

De gastheren kwamen ook iets beter uit de kleedkamer. BSVV voetbalde wat slordiger, terwijl Poolster de druk probeerde op te voeren. Dat leidde tot een goede mogelijkheid van Kevin Bijlsma en een schot voorlangs van Dennis van Dijk. Daarna pakte BSVV de draad weer op. Na amper een uur spelen mikte Homan een voorzet van Calvin Kunstman achter sluitpost Dijkman (0-4) en een minuut of zeven later moest de goalie opnieuw vissen. Een eerste inzet wist hij nog te pareren, maar de rebound van Homan verdween via onderkant lat tegen het nylon: 0-5.

Bijlsma probeerde het vanaf de linkerkant nog wel twee keer, maar vond beide keren de doelman van BSVV op zijn pad. De tweede poging betrof een prima naar de verste paal draaiende bal, die op knappe wijze tot hoekschop werd verwerkt. Uit die spelhervatting wist Poolster geen voordeel te halen.

Uiteindelijk zou de eindstand op 0-6 worden bepaald omdat invaller Angelo Hemmes een voorzet van Kunstman op de juiste waarde wist te taxeren.

En zo liep dat, wat een spektakelstuk had moeten worden op een deceptie uit voor Poolster. Alles en iedereen was er klaar voor, maar de thuisclub kon geen belangrijke rol in het geheel spelen. Het voetbalde te tam tegen een beter en volwassener voetballende ploeg die beduidend meer kwaliteit in huis had en terecht derdeklasser blijft.

‘Ik wil mijn jongens niks verwijten. We hebben gedaan wat we konden en ja, dat was niet veel omdat BSVV dat niet toeliet. Het meest teleurstellende is nog wel dat we alle mensen om het elftal heen, de vrijwilligers en de supporters niet dat hebben kunnen geven waar ze op gehoopt hadden. We hebben er geen moment een echte wedstrijd van kunnen maken’, sprak trainer Jaap Danhof na afloop.

Zijn collega Alex Visser, ook volgend seizoen bij BSVV actief, was een gelukkig man. ‘We hadden hier een hele andere wedstrijd verwacht. Ik had met opzet geen druk op de ketel gezet en heb de jongens onbevangen laten spelen. Na die twee snelle goals groeide het vertrouwen in een goede afloop. Toen Poolster er na de rust niet in slaagde om iets terug te doen en wij voor de vierde keer scoorden, was het over en sluiten.’

* Poolster – BSVV 0-6 (0-3). Marten Homan 0-1; Marten Homan 0-2; Mahdy Youssef 0-3; Marten Homan 0-4; Marten Homan 0-5; Angelo Hemmes 0-6.

No Replies to "BSVV schiet promotiedroom Poolster aan flarden"