Leden LSV bedwingen Mont Ventoux

Ieder jaar in juni is de Mont Ventoux in Frankrijk, beter bekend als de Kale Berg het strijdtoneel van een bijzonder gevecht van mens tegen natuur en de ziekte Multiple Sclerose (MS).  Hoe je de top bereikt is niet belangrijk, het doel is geld inzamelen ter bestrijding van MS.  

Een groep van vijftien personen van de volleybalafdeling van LSV uit Loppersum reisde af naar Zuid-Frankrijk om hun beste beentje eveneens voor te zetten. Met de actie werd geld opgehaald voor onderzoek om MS te genezen.

Van de groep hebben zes toppers de Kale Berg op de fiets samen maar liefst dertien keer van verschillende kanten bedwongen. Suzan Haak, Gerard Hofman, Arnold Hovenga, Jan Timmerman en Rob Ellens fietsten twee keer naar de top en Jan Klink deed dat zelfs drie keer.

Hiermee haalde het zestal ruim 7000 euro op. De andere groepsleden zorgden voor de nodige support en ondersteuning onderweg. Zo werden onder andere de namen van de Lopster deelnemers op de weg naar boven gespoten en stonden de supporters met spandoeken langs het parcours. De groep keek moe, maar zeer voldaan terug op deze mooie, sportieve, gezellige, maar zeker ook emotionele reis.

No Replies to "Leden LSV bedwingen Mont Ventoux"