Dennis van Dijk verruilt Poolster voor Omlandia

Hij maakte in zijn voetballoopbaan, in tien jaar tijd, meer dan driehonderd doelpunten in het amateurvoetbal. Dennis van Dijk (33) bombardeerde zichzelf daarmee tot scorend fenomeen. Een spits waar je als club zuinig op moet zijn. De afgelopen jaren was ‘DvD’ vaak beslissend en schoot hij zijn Poolster meer dan eens langs een tegenstander. Daar is na het met 0-6 verloren promotieduel tegen BSVV uit Bovensmilde een einde aan gekomen. Van Dijk woont in Ten Boer en gaat volgend seizoen bij Omlandia spelen. 

‘Poolster is een geweldige club. Al mijn vrienden spelen hier. Ik ben een gezelligheidsmens. Dat is voor mij net zo belangrijk als presteren op een hoger niveau’, verklapte hij ooit toen hem werd gevraagd of hij zijn talenten niet elders zou willen etaleren. Het voorbeeld voor de Spijkster jeugd bleef het geelzwart echter altijd trouw. Nog niet zo lang geleden was hij er stellig van overtuigd dat aan de relatie met Poolster voorlopig geen einde zou komen.

Dennis van Dijk heeft altijd de vereniging geroemd waar hij de eerste voorzichtige schreden op de groene grasmat maakte. Met dank aan aanvoerder Jeroen de Groot, die hem al jaren kent en met wie hij menig balletje heeft getrapt. Men is in Spijk altijd blij met Van Dijk geweest en hij was blij met de vereniging.

Trainer Jaap Danhof vindt het vertrek van de spits jammer, maar heeft alle begrip voor het besluit van Van Dijk. ‘Hij bevindt zich nu op het punt dat hij een toekomst in Ten Boer wil opbouwen. Hij moest altijd gehaald en gebracht worden omdat hij geen rijbewijs heeft. Zo gek is het dus niet dat hij bij Omlandia gaat spelen. Natuurlijk betreuren wij het dat hij gaat, want welke ploeg zou zo’n speler niet missen. We gunnen het hem echter van harte.’

Meer dan driehonderd keer scoren in je voetballoopbaan maakt het voor de goalgetter natuurlijk wel moeilijk om er een hele bijzondere uit te lichten. De treffer die hij in het seizoen 2015/2016 in het nacompetitieduel met Niekerk produceerde, zal hem waarschijnlijk nog lang heugen. De bal werd vanaf de rechterkant richting de spits getransporteerd. Hij plukte de bal met links uit de lucht en schoot het leer vervolgens met rechts snoeihard tegen het nylon.

Dennis van Dijk gaat volgend seizoen zijn kunsten dus in Ten Boer vertonen. Hij begint aan een nieuwe fase in zijn leven. Een leven dat zich niet alleen op en rond de grasmat zal afspelen. Van Dijk heeft een besluit genomen en voor zijn toekomst gekozen. Daar kun je alleen maar respect voor hebben.

No Replies to "Dennis van Dijk verruilt Poolster voor Omlandia"