Dennis van Dijk: ‘Poolster zit voor altijd in mijn hart’

Spits Dennis van Dijk, de man met de elastieken benen, de gekromde rug en het neusje voor de goal gaat, zoals reeds gemeld naar tweedeklasser Omlandia. Een telefoontje van de nieuwe trainer John de Hoop en een goed gesprek na het promotieduel tegen BSVV (0-6) waren voldoende om DvD, zoals zijn bijnaam luidt, over te halen het geelzwart voor het wit met blauw te verruilen.

Een simpel optelsommetje, zo lijkt het, maar niets is minder waar. Er zijn meer factoren die de 33-jarige een andere koers hebben laten varen. Van Dijk woont al ruim een jaar in Ten Boer, maar bleef Poolster altijd trouw. Elf jaar lang was hij de man waar de aandacht naar uit ging. De René Eykelkamp van Noord-Groningen scoorde er binnen en buiten Spijk lustig op los en heeft er inmiddels meer dan driehonderd op zijn naam staan. Beduidend meer dan de man van wie altijd werd gezegd dat Van Dijk qua voetbalstijl wel een beetje op hem lijkt.

Ook het feit dat Van Dijk geen rijbewijs heeft en nu lopend naar het voetbalveld kan, heeft een rol gespeeld bij zijn overgang. ‘Ik probeer in Ten Boer iets nieuws op te bouwen. Vroeg of laat was het er toch van gekomen dat ik voor mezelf en mijn toekomst zou kiezen.’

Uiteindelijk rinkelde de telefoon in huize Van Dijk en hing John de Hoop aan de lijn. Veel meer dan een oriënterend gesprek was het niet. Ook dat was niet zonder reden, want Van Dijk had geen zin om zich aan de vooravond van het promotieduel tegen BSVV met andere dingen bezig te houden. Afgelopen maandag was er het gesprek tussen coach een aanvaller dat tot de snelle overgang zou leiden. ‘Het voelde gewoon goed. Ik heb nu de leeftijd dat een nieuw voetbalavontuur nog mooie dingen kan opleveren. Dan moet je niet te lang aarzelen, anders krijg je er later misschien spijt van.’

Het nieuws dat hij bij de Spijkster club zou vertrekken, kwam als een behoorlijke verrassing. De reacties zijn echter eensluidend positief. De geelzwarten wensen Van Dijk veel succes bij zijn nieuwe vereniging. Of dat in het eerste elftal zal zijn is nog maar de vraag. Voor de aanvaller geen issue, want hij zal met net zoveel plezier de reserves van Omlandia versterken. ‘Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. De trainer ziet wel wat in mij en wie weet leer ik dingen van jongens als Martin Oudman, Jeroen Haan en Jan Oosterbeek die mij als voetballer nog beter maken.’

Van Dijk kijkt terug op een fantastische periode in Spijk, met diepte- en hoogtepunten. De promoties naar de derde klasse, die wereldgoal tegen Niekerk en de tweestrijd met Godlinze. Een kleine greep uit een imposante voetballoopbaan die er mede voor hebben gezorgd dat zijn beslissing om te verkassen allesbehalve gemakkelijk is geweest. ‘Je kunt rustig stellen dat dit een van de moeilijkste beslissingen is geweest die ik de afgelopen tien jaar heb genomen, maar voor mijn gevoel was het moment nu aangebroken om aan iets nieuws te beginnen. Ik laat Poolster achter in de wetenschap dat ik er een fantastische tijd heb gehad. Het is een hele warme vereniging waar ik veel vrienden heb gemaakt. Waar ik met jongens heb mogen voetballen van wie ik trainer ben geweest. De club heeft enorm veel gedaan om mij in Spijk te houden, dat besef ik als geen ander en daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor. Poolster zit voor altijd in mijn hart.’

Uiteindelijk zal Dennis van Dijk in Ten Boer zijn draai wel weer vinden. Hoe zijn toekomst er ook uit ziet, stoppen met voetbal zit er voorlopig niet in. Ook niet als de hoofdmacht van Omlandia te hoog gegrepen is. Daarvoor is het scorende fenomeen nog te gretig. Op naar de 400 goals dan maar? ‘Zou een mooie mijlpaal zijn toch? Niet dat ik daar mee bezig ben, maar een mens moet durven dromen.’

No Replies to "Dennis van Dijk: 'Poolster zit voor altijd in mijn hart'"