Meiden NEC Delfzijl MO17-1 kampioen

De meiden MO17-1 van NEC Delfzijl zijn onlangs kampioen geworden in de eerste klasse uit de competitie. Op het programma stond een echte kampioenswedstrijd tegen GOMOS uit Norg. Dit was de laatste wedstrijd, waarbij beide teams kampioen konden worden. Dat lukte de Havenkanters uiteindelijk door met 2-1 te winnen.

De uitwedstrijd in Norg werd door NEC met 2-1 verloren, dus hadden de Delfzijlsters wat recht te zetten. Na de aftrap bleek al snel dat beide teams kansen kregen om het openingsdoelpunt te scoren. Halverwege de eerste helft wist GOMOS na een snelle counter de bal in het net van NEC Delfzijl te schieten. De meiden uit Delfzijl bleven in het kampioenschap geloven en boden prima samenspel. Dit werd aanvankelijk niet met een treffer beloond en dus brak de rust an met een 0-1 stand.

De coaches van de Delfzijlsters moedigden hun team aan en legden de focus op hetgeen ze goed in waren. Samenspelen en voor elkaar strijden. Het afgelopen seizoen was veel getraind op het moderne tiki-taka voetbal, wat bij de grote professionele clubs wordt gespeeld. Daar ligt de kracht van MO17 en het elftal had daarmee al veel wedstrijden gewonnen.

Halverwege de tweede helft wist MO17 door de sterke verdediging heen te komen en viel de gelijkmaker uit een schot in de hoek van het doel. De spanning in de wedstrijd steeg en de tijd begon te dringen. Het publiek was massaal aanwezig en moedigde de meiden op een positieve manier aan. Met de twaalfde man aan hun zijde volgden de laatste minuten van de wedstrijd.

NEC Delfzijl was in de slotfase veel in balbezit en het winnende doelpunt hing in de lucht. De kansen volgden elkaar snel op, echter paal en keeper van GOMOS stonden succes in de weg. In de laatste twee minuten kreeg NEC Delfzijl een corner. De bal werd richting de tweede paal geschopt, waarna een kopbal volgde en het winnende doelpunt een feit was. Het verlossende eindsignaal klonk even later en dus hadden de Delfzijlsters met 2-1 gewonnen, waarmee het verdiende kampioenschap wass gerealiseerd.

De coaches waren trots op de meiden en hun prestatie. ‘Samen zijn we sterk. Dat is nu wel weer gebleken. Het team is voor de vijfde keer kampioen geworden. Als eerste meisjesteam binnen NEC Delfzijl is dit team in 2013 begonnen in de E-jeugd en zijn ze nu doorgegroeid tot het superteam dat het nu is. We gaan ons op volgend seizoen richten en hopelijk weer met veel plezier en strijd, zoals het afgelopen seizoen’, aldus de technische staf.

No Replies to "Meiden NEC Delfzijl MO17-1 kampioen"