Voetbalvereniging Poolster viert 85-jarig jubileum

Voetbalvereniging Poolster viert dit jaar het 85-jarig bestaan. De vereniging uit Spijk heeft een rijke historie achter zich en gaat misschien wel een mooie toekomst tegemoet. Ooit begonnen onder de naam Noordster werden de eerste schreden op voetbalgebied gezet. De naam Noordster verdween, omdat er al een club met die naam bestond. En dus werd het Poolster. Een hechte club, een familievereniging, kleinschalig en met een grote groep actieve vrijwilligers, dat is Poolster ten voeten uit. Zaterdag wordt het jubileum gevierd met allerlei activiteiten.

De Poolster (Polaris) is de ster die dicht bij het verlengde van de aardas aan de noordelijke hemelpool ligt. Gedurende de nacht lijken alle sterren door de rotatie van de aarde in een baan om de pool heen te draaien. De Poolster daarentegen beweegt vrijwel niet. Dat geldt niet voor de jubilerende voetbalvereniging. Daar is men constant in beweging. Van voetballen als Noordster op een speeltuinterrein naar het eigen sportpark Oldencate onder de naam Poolster. Ook daar zit men allesbehalve stil. Nog niet zo lang geleden werd een nieuw kunstgrasveld gerealiseerd en er bestaan plannen voor nieuwbouw en renovatie.

Op 13 juli wordt Poolster dus 85 jaar en dat is een gegeven om trots op te zijn. Reden genoeg voor de lub om deze mijlpaal te vieren met iedereen die Poolster een warm hart toedraagt.

Men is zaterdag harte welkom op het sportpark Oldencate in Spijk. Op deze dag organiseren de geelzwarten een Clubdag en Open dag voor het hele gezin, voor (oud-)leden maar ook voor niet-leden. Die zijn van harte welkom om een kijkje te nemen of mee te doen. Ook wordt een wedstrijd gespeeld tussen oud-Poolster en oud-Holwierde. Dit duel staat onder leiding van arbiter Roelof Luinge. Aansluitend is er een groot feest met live-muziek van Cheerz en deejay Julian.

Het programma ziet er als volgt uit:
09.00 – 12.00 uur Poolster Zomer toernooi
Clubdag voor de jeugd (< 13 jaar) met sport en spel. 14.00 uur – 16.30 Mixtoernooi senioren / oud-leden. Jeugdtoernooi BBQ (m.m.v. de Vesting) 19.00 uur Wedstrijd oud-Poolster – oud-Holwierde (o.l.v. Roelof Luinge) 20.30 uur feest met Cheerz en DJ Julian

No Replies to "Voetbalvereniging Poolster viert 85-jarig jubileum"